Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

До РАЦСу йти вже не обов'язково? Як подати заяву про шлюб в "Дії"

Українці можуть дистанційно подати заяву на реєстрацію шлюбу в мобільному додатку

Фото: Дія/Telegram, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В "Дії" можна подати заяву про шлюб

Фото: Дія/Telegram, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Майже щодня українці стикаються з цифровізацією, наприклад, хтось дистанційно оформлює пільги або грошову допомогу, хтось оновлює свої документи тощо. А хтось подає заяву про шлюб в мобільному додатку "Дія" особисто не відвідуючи РАЦС.

Розповідаємо, як українці можуть подати заяву про шлюб онлайн.

Для того, аби дистанційно подати заяву на реєстрацію шлюбу, обрати місце, дату та формат весільної церемонії, українцям потрібно авторизувати на цифровому порталі "Дія" та виконати кілька простих кроків:

  • в головному меню натиснути кнопки "Послуги – Сім’я – Заява про шлюб";
  • заповнити заяву та обрати деталі церемонії;
  • сплатити адміністративний збір зручним способом та підписати заяву електронним підписом.

Після цього інший з пари має отримати посилання на заяву електронною поштою та підписати її за допомогою КЕП. Такі заяви ДРАЦС зазвичай розглядає протягом одного робочого дня, після чого пара може отримати результат розгляду та продовжити планувати своє весілля.

В "Дії" хочуть запустити онлайн-одруження

З нагоди 4-річчя цифрового порталу "Дія" користувачам анонсували запуск цікавого та незвичного сервісу, який дозволить проводити реєстрації шлюбу за допомогою відеозв'язку. Перед онлайн-одруженням українцям потрібно буде пройти кілька етапів верифікації.

Поки що невідомо коли саме в Україні стане доступна така послуга, однак міністр цифрової трансформації Михайло Федоров налаштований на запуск вже найближчим часом.

Які сервіси стануть доступні в "Дії"

"Дія" регулярно оновлює свій функціонал, тому вже незабаром на цифровому порталі можна буде побачити такі сервіси:

  • розмитнення авто;
  • дистанційний шлюб;
  • сервіси для ветеранів;
  • кабінет пацієнта і медичні пуші;
  • відкритий код;
  • більше документів;
  • Дія.Підпис для юридичних осіб;
  • Дія для партнерів.

Такі послуги дозволять користувачам отримувати потрібний результат за кілька кліків, а деякі з них навіть можуть стати новаторськими, не маючи аналогів у світі.

Загалом "Дія" значно спрощує життя українців, адже їм не потрібно стояти у величезних чергах в певних установах для отримання однієї довідки, дистанційно можна оформити деякі види допомоги тощо. Тому цей цифровий портал в Україні планують розвивати й надалі.

Раніше ми розповідали, як правильно створити "Дія.Підпис". Також ми писали, як ВПО можуть подати заявку на пільговий кредит через "Дію".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.