Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Капітуляція рубля: що раптово сталося з російською валютою

Російська валюта у 2024 році продовжує втрачати міцність, однак це лише одна з проблем

Фото: УНІАН, Скріншот з відео, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Російський рубль програв конкуренцію біткойну

Фото: УНІАН, Скріншот з відео, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Найпопулярніша у світі криптовалюта Bitcoin стрімко дорожчає з початком 2024 року. Цифровій монеті навіть вдалося випередити одну із класичних валют.

Як свідчать дані платформи CoinDesk, загальна кількість усіх біткойнів в обігу становить 19,6 мільйона штук.

Bitcoin за капіталізацією обійшов російський рубль вперше з моменту свого створення у 2008 році

Ринкова капіталізація криптовалюти становить 1,2 трильйона доларів. Водночас її вартість зараз перебуває в межах 62 тисячі доларів за одну монету.

Таким чином Bitcoin залишив позаду російський рубль, оскільки капіталізація цифрової валюти виявилася більшою. За попередніми даними, капіталізація рубля становить 1,1 трильйона доларів.

При цьому рубль переживає доволі нестабільні часи, адже через запроваджені міжнародні санкції за повномасштабну війну Росії проти України з російською валютою з 2022 року відбувалися серйозні обвали на ринку.

У рейтингу валют світу Bitcoin поки що перебуває позаду швейцарського франка, капіталізація якого — 1,29 трильйона доларів. Трійка лідерів за капіталізацією виглядає так:

  • китайський юань;
  • американський долар;
  • євро.

Курс Bitcoin продовжує зростати, аналітики впевнені, що криптовалюта наблизиться до 70 тисяч доларів

28 лютого 2024 року котирування криптовалюти перевищили позначку у 60 тисяч доларів. Цікаво, що стрімкий ріст стався після не менш стрімкого падіння у 2022 році, коли криптовалюта коштувала лише 20 тисяч доларів.

Але зараз, на думку аналітиків, криптовалюта може коштувати ще дорожче та навіть встановити новий рекорд. До слова, історичний максимум Bitcoin встановив у листопаді 2021 року – тоді вартість криптовалюти склала 69 тисяч доларів.

Коли закінчиться ера біткоїнів і скільки крипти зможуть добути майнери

У світі існує 21 мільйон Bitcoin, і 19 мільйонів станом на 2024 рік вже видобуто. На основі даних щодо халвінгу, який проводять кожні чотири роки, останній біткоїн видобудуть у 2140 році. Це означатиме, що майнери зможуть заробляти лише на транзакційних зборах.

Раніше ми розповідали про те, чи приймають Bitcoin в Україні та де можна розрахуватися цифровою валютою. Також ми писали, що Національний банк України (НБУ) у 2024 році хоче дозволити тестувати е-гривню банкам та їхнім клієнтам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.