Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Курс біткоїна різко прорвався вгору: скільки коштує BTC і що чекати від криптовалюти

Початок цього тижня надовго запам’ятається як день, коли вартість флагманської криптовалюти досягла рекорду за понад 2 роки

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Біткоїн подорожчав до 50 000 доларів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

12 лютого учасники криптовалютного ринку спостерігали дивне явище – біткоїн подорожчав до понад 50 000 доларів, чим побив рекорд за більш ніж два роки. Однією з причин несподіваного злету називають попит на стотові ETF, запуск яких у січні дав поштовх до активності трейдерів та акціонерів.

Сайт Pro Гроші розповідає, що сталося з біткоїном 12 лютого та чому курс різко виріс.

За даними ресурсу Coin Market Cap флагманська криптовалюта за добу подорожчала на 4,6% (станом на 12:00). Вона коштує 50 200 доларів, востаннє така вартість спостерігалася наприкінці 2021 року. Більшість аналітиків схиляються до думки, що різкий злет спричинила популярність спотових біржових фондів ETF.

Висхідний тренд курсу біткоїна
Висхідний тренд курсу біткоїна
Фото: Coin Market Cap

"Фонди біткойнів відкрили великі обсяги торгів на ринку США, тож ціна швидко зросла до 50 000 доларів. Індекс CD20 найбільших криптовалют додав 1,72% за 24 години. Однак спотові ордери на біржах Binance та Coinbase пересилили тиск покупців і призупинили висхідний тренд, принаймні тимчасово",зазначили в CoinDesk.

На думку співзасновника компанії MicroStrategy (MSTR) Майкла Сейлора, існує великий дисбаланс у пропозиції криптовалюти через десятиліття відкладеного попиту на роздрібний доступний продукт BTC. Адже ініціатори запуску спотових ETF чекали 10 років, поки Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) погодить ініціативи.

"Попит на біткоїни в ETF у десять разів більший, ніж пропозиція від звичайних продавців, які є майнерами. Нарешті прості інвестори отримали доступ до криптовалюти, і я думаю, що саме це спричинило приплив капіталу в класі активів",констатував Сейлор в інтерв’ю.

Чого чекають від біткоїна найближчим часом

Інженер-програміст і спізасновник криптовалюти Dogecoin Маркус Тілен вважає, що біткоїн має шанси вирости до 52 000 доларів у лютому. Попередні прогнози експерта справдилися: він передбачив дорожчання до 48 000 доларів, коли флагман торгувався за 40 000 доларів, визначивши критичний рівень для прориву ціни.

Враховуючи історичні дані та статистичну похибку, існує ймовірність 70%, що BTC продемонструє позитивну прибутковість із середнім показником +8% цього місяця. Враховуючи подолання чергової межі та бичачий тренд лютого, зростання котирувань видається правдивим.

Причинами стимулювання високого курсу також вважають майбутній халвінг (запланований у квітні) та приплив інституційних інвесторів. За словами ринкового стратега LMAX Group Джоела Крюгера, саме широке впровадження біткоїнів буде найважливішим фактором прориву.

Наразі чимало учасників ринку ще не мають доступу до ETF, оскільки існує потреба в ретельній перевірці. Тож наразі потенційні вкладники чекають, коли відбудеться справжнє розблокування цифрових активів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що біткоїн не виправдав очікування та розповідав, що сталося з курсом після початку торгів на біржах. Також ми повідомляли, що мільярдер назвав курс криптовалюти на 2024 рік.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.