Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

НБУ випустив нову пам’ятну монету в перший день весни – що зображено (фото)

Нумізматичний випуск почнуть реалізовувати з 7 березня через інтернет-магазин НБУ та банки-дистриб’ютори

Фото: НБУ/Flickr. Колаж: Pro Гроші

НБУ випустив нову монету, присвятивши її щастю батьківства

Фото: НБУ/Flickr. Колаж: Pro Гроші

На початку нового сезону Національний банк ввів в обіг нову пам’ятну монету під назвою "Батьківське щастя". Випуск присвятили найдорожчим моментам у житті – першим обіймам з немовлям і висловлюванням любові до свого малюка.

Про це розповіла пресслужба НБУ в Telegram.

Монета має номінал 5 гривень, її виготовили з нейзильберу. Тираж випуску становить 100 000 екземплярів, які постачатимуть у сувенірному пакуванні. Продаж розпочнеться 7 березня, українці зможуть придбати пам’ятну монету в онлайн-магазині регулятора чи банках-дистриб’юторах.

Дизайн містить:

  • аверс – композиція з батьківськими руками, які тримають ніжки немовляти, напис УКРАЇНА, малий Державний Герб, номінал, символ гривні, логотип Національного банку, рік карбування з нулем у формі серця;
  • реверс – дитина, яка мирно спить на пухких хмаринках серед іграшок (виконано тамподруком), вгорі брязкальце на тлі нічного неба.

НБУ планує продати 25 000 пам’ятних монет через інтернет-магазин, а в перший день реалізації буде доступно 15 000 екземплярів для купівлі. Це всього третій за рахунком нумізматичний випуск у 2024 році.

 | Фото: НБУ
 | Фото: НБУ

Пам'ятна монета "Батьківське щастя"

Фото: НБУ

Пам'ятна монета "Батьківське щастя"

Фото: НБУ

Монета до Дня всіх закоханих

Раніше ми розповідали, що 14 лютого Національний банк випустив нову нумізматичну продукцію з символічною назвою "Кохання". Монета з нейзильберу номіналом 5 гривень продається в сувенірній упаковці та коштує 159 гривень. Її присвятили людським почуттям, які "розквітають в серцях і протягом століть надихають поетів, художників, музикантів і мрійників".

Дизайн виконано в романтичному стилі, він не залишить байдужим нікого:

  • аверс – троянда у вигляді серця, на пелюстках якої вписане слово "кохання" різними мовами світу;
  • реверс – рельєфне зображення серця на дзеркальному тлі, від якого рівномірно розходяться хвилі.

 | Фото: НБУ
 | Фото: НБУ

Пам'ятна монета "Кохання"

Фото: НБУ

Пам'ятна монета "Кохання"

Фото: НБУ

"Стилізована композиція є символом щирого та всеосяжного кохання, вібрації якого сягають найпотаємніших глибин душі. Це додатково підкреслює універсальність та безмежність цього почуття, яке не знає ані кордонів, ані мовних бар’єрів", – зауважили в Нацбанку.

Загальний тираж випуску становить 50 000 штук. Всім охочим придбати монету необхідно поспішити і відвідати сайт онлайн-магазину, поки на складі не закінчилася продукція.

Раніше сайт Pro Гроші писав про унікальний набір від НБУ та розповідав, на яких монетах заробляють десятки тисяч гривень. Також ми повідомляли, які монети Національний банк присвятив українським військовим.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.