Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Перевірок не буде: як одна з країн ЄС братиме українців на роботу

Уряд країни, яка входить у Європейський Союз, продовжив тимчасовий захист біженців до березня 2025 року

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Литва продовжила тимчасовий захист українців

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям продовжили тимчасовий захист у Литві. Уряд продовжив цей термін до березня 2025 року, тобто на ще один рік.

Про це пише lrt.lt.

Однією з ключових змін є продовження терміну, протягом якого біженці не зобов'язані відповідати мовним вимогам при працевлаштуванні. Це означає, що українці, які перебувають під тимчасовим захистом у Литві, можуть влаштовуватися на роботу, не проходячи іспит на знання державної мови.

Також варто зазначити, що українцям продовжать надавати можливості вивчати литовську мову. Це буде здійснюватися за допомогою заходів, які фінансуються Службою зайнятості або через систему індивідуальних навчальних рахунків.

Ще в березні минулого року повідомлялося, що з березня 2024 року мовна інспекція Литви розпочне перевіряти рівень володіння мовою українських біженців, які працюють в країні. Планувалося, що це відбуватиметься відповідно до законодавства, а роботодавцям нададуть строк для подання сертифікатів мовного іспиту своїх працівників. Однак плани мовної інспекції були розкритиковані урядом.

За офіційними даними, вже понад 30 тисяч українців знайшли роботу в Литві з початку війни.

Хто з українців може отримати 3 тисячі євро в Литві

Українці активно їдять у Литву в пошуку захисту. Тому, аби допомогти біженцям адаптуватися в новому місці Міжнародна організація міграції вирішила допомогти їм, пропонуючи їм бізнес-субсидії. Громадяни України зможуть розширити свою індивідуальну діяльність у Литві та реалізувати свої підприємницькі ідеї.

Глава МОМ Литва Ейтвідас Бінгяліс вказав, що деякі українці вже успішно адаптувалися, знаходячи роботу та активно взаємодіючи з литовським суспільством. Заявки на отримання бізнес-субсидій приймають до середини лютого, і 20 найкращих отримають до 3 тисяч євро та три індивідуальні менторські сесії.

МОМ Литва прагне не лише надати фінансову підтримку, але і забезпечити необхідні знання для створення робочих місць та реалізації підприємницьких планів українців.

Раніше ми повідомляли, що в Україні спростили правила виїзду в ЄС. Також пропонуємо дізнатися, як українцям спростять проживання в Ізраїлі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.