Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Перспектива під носом: в яку криптовалюту вигідно інвестувати у січні

Важливо розуміти, що криптовалютний ринок потребує від інвесторів обережності та аналізу через постійну динаміку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Експерти назвали криптовалюти, в які можна інвестувати у січні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

2024 рік може принести зміни, які торкнуться ринку цифрових монет. Через кілька місяців очікується халвінг – одна з найважливіших подій криптовалютного світу. Проте доти інвестори повинні вирішити, в які активи вкладати кошти, щоб примножити їх. Січневі прогнози стосовно росту та перспективності торкнулися чотирьох токенів.

Про це пишуть експерти No Worries.

Аналітики криптовалютного ринку виділили кілька активів, які можуть значно зрости у січні 2024 року. Непоганим джерелом інвестицій з точки зору перспективності вважають:

  • Chainlink (LINK);
  • BNB;
  • Arbitrum (ARB);
  • Polygon (MATIC).

Що стосується LINK, то ця монета сильно подорожчала у вересні та жовтні 2023 року. Ціна активу злетіла майже на 200%, відтоді спостерігаються ралі, хоч і повільні. Наприкінці грудня крипта досягла максимуму, тож експерти передбачають, що є тенденція для продовження висхідного тренду. Лінія опору становить 18,50 доларів, а наразі Chainlink торгується за 14,46 доларів. Якщо крипті вдасться перетнути межу, вартість виросте на 75%.

Динаміка курсу криптовалюти Chainlink (LINK)
Динаміка курсу криптовалюти Chainlink (LINK)
Фото: Coin Market Cap

Монетам BNB прогнозують істотне зростання – до 400 доларів і вище. Наразі курс становить 319 доларів, хоча це не максимум. Тенденція дорожчання розпочалася у жовтні 2023 року, а в останні дні грудня альткоїн оновив річний максимум. Наступний опір перебуває на рівні 345 доларів, перетин якого призведе до стрибка курсу на 40%.

Дорожчання криптовалюти BNB за кілька місяців
Дорожчання криптовалюти BNB за кілька місяців
Фото: Coin Market Cap

Arbitrum та Polygon готуються до ралі з огляду на нестачу ліквідності в екосистемі Ethereum через дорожчання Solana. Ціна ARB майже набула історичного максимуму та здатна зрости на 45%, а для MATIC прогнозують дорожчання на 50%. Інвестиції в ці активи не розорять вкладників, оскільки вони коштують до 2 доларів за монету.

Як халвінг вплине на курс біткоїна

Раніше ми розповідали, що у квітні поточного року очікують на халвінг. Це важлива подія, яка призведе до зменшення винагороди майнерам за видобуток біткоїнів і дасть поштовх флагману для цінового стрибка.

Всього відбулося три халвінги за час існування біткоїна: у 2012, 2016 та 2020 роках. Традиційно після кожного такого заходу курс криптовалюти різко йшов угору, тож учасники ринку чекають на новий рекорд. Наразі флагман коштує 43 850 доларів, але орієнтовно через шість місяців після системного заходу може подорожчати вдвічі. Деякі експерти вважають, що до кінця року біткоїн торгуватиметься за 100 000 доларів.

Загалом процедура халвінгу потрібна, щоб уникнути інфляції та забезпечити довгострокову стабільність активу. Плюс це допомагає стимулювати попит на криптовалюту та провокувати майнерів до видобутку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що біткоїн стане "золотою жилою" та розповідав, що мільярдер назвав курс криптовалюти на 2024 рік. Також ми повідомляли, чи можна купити подарунок за крипту в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.