Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Питань буде чимало: як пенсіонерам підготуватись до ідентифікації

Розповідаємо, кому з українців потрібно пройти ідентифікацію та як це зробити шляхом відеоконференції

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ідентифікація по відеодзвінку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деяким українським пенсіонерам потрібно буде пройти процедуру ідентифікації для того, щоб надалі отримувати виплати. Тепер це можна зробити також в режимі відеоконференції.

Про те, як пройти ідентифікацію пенсіонерам через відеодзвінок, розповіли на сайті "На Пенсії".

Ідентифікацію потрібно пройти пенсіонерам, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи (ВПО) до 24 лютого 2022 року та отримують пенсійні виплати в "Ощадбанку". Також процедуру потрібно пройти громадянам, яким було призупинено виплати, наприклад, через виїзд за кордон.

Які питання ставитимуть під час відеоконференції

Є ряд обов'язкових питань, які задаватимуть пенсіонерам під час ідентифікації шляхом відеоконференції, зокрема:

  • вам потрібно буде дати згоду на проведення відеоідентифікації, у тому числі на відеофіксацію вашої особи та (або) екрана з вашим зображенням, а також пред’явлених вами документів;
  • запитають прізвище, ім’я та по батькові;
  • дізнаються дату народження;
  • попросять назвати місце народження;
  • попросять назвати ідентифікаційний код. Якщо він відсутній, запитають, чи ви коли-небудь відмовлялися від коду та якого року це було;
  • поцікавляться чи маєте ви пенсійне посвідчення та за наявності його реквізити;
  • попросять номер телефону, адресу електронної пошти або інший спосіб зворотного зв’язку;
  • уточнять зареєстроване місце проживання, фактичне місце проживання;
  • уточнять реквізити паспортного документа, номер, дата видачі паспорта громадянина України, найменування уповноваженого суб’єкта, який видав документ, термін дії, унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;
  • також можуть поцікавитись коли ви востаннє зверталися до органів Пенсійного фонду, з яким питанням та місто, де розташований орган, до якого ви зверталися.

Можливо задаватимуть і додаткові питання. Взагалі передбачено, що процес ідентифікації через відеоконференцію займатиме близько 20 хвилин.

Чому в Україні можуть затримати у виплату пенсій

За словами міністра економіки Юлії Свириденко, без фінансової підтримки з боку США та ЄС в Україні можливі затримки у виплаті зарплат державним службовцям та пенсій громадянам.

"Підтримка партнерів надзвичайно важлива. Нам це потрібно терміново", — зауважила Свириденко.

За її словами, деякі соціальні галузі будуть профінансовані неповністю, адже Україна спрямує більшість коштів на сектор оборони та на обслуговування боргу.

Раніше ми писали, чому у 2024 році збільшиться розмір більшості соціальних виплат, а також, що обрати українцям, якщо їм доступна пенсія по інвалідності та за віком.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.