Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українці можуть отримати новий вид допомоги: як подати заявку

Благодійний фонд "Depaul Україна" запустив нову програму для підтримки переселенців

Фото: Depaul Україна/Facebook. Колаж: Pro Гроші

ВПО в Одесі можуть отримати нову допомогу, зокрема з працевлаштуванням

Фото: Depaul Україна/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Через повномасштабну війну в Україні багато людей втратили свої будинки та були змушені шукати нове житло в інших містах. Для внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток в Одесі, благодійний фонд "Depaul Україна" готовий надати відчутну підтримку через свою нову програму.

Про це організація повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Яку допомогу можуть отримати ВПО


Однією з ключових послуг, яку фонд готовий надавати, є допомога у реєстрації у сімейного лікаря для внутрішньо переміщених осіб. Крім того, переселенці можуть розраховувати на:

  • безплатні медичні консультації;
  • можливість отримання безплатного або пільгового лікування.

Звернувшись за допомогою до фонду українці можуть отримати соціальний супровід та підтримку у пошуках роботи. Організація також стимулює відкриття власного бізнесу для тих, хто має такі плани.

Ба більше, в рамках програми сім'ї-переселенці з дітьми віком до 18 років можуть розраховувати на безплатне тимчасове житло.

Як подати заявку на допомогу


Отримати допомогу від благодійного фонду "Depaul Україна" доволі просто. Внутрішньо переміщені українці можуть подати заявку через спеціальну онлайн-форму, яка доступна за цим посиланням. В анкеті потрібно вказати:

  • електронну адресу;
  • ім'я та прізвище;
  • чи є довідка ВПО;
  • склад родини;
  • вказати, як давно ви переїхали в Одесу;
  • чи є домашні тварини.

У разі будь-яких питань чи непорозумінь, ВПО можуть звертатися на гарячу лінію фонду за номером 0 800 300 017.

Хто з ВПО отримає допомогу після 1 лютого

Виплати для багатьох ВПО можуть закінчитися в лютому цього року. Допомагатимуть лише тим громадянам, які не можуть працевлаштуватися через дітей, тобто батькам, які не можуть віддати дітей до садочка або школи.

Віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук зазначила, що Україна веде переговори з міжнародними партнерами, щоб зберегти обсяги допомоги. Ідею скасування виплат для 2 мільйонів внутрішньо переміщених осіб не підтримують президент та прем’єр, але з лютого більшість переселенців можуть залишитись без фінансової підтримки від держави.

Раніше ми повідомляли, що в Україні змінився розмір страхових виплат. Також ми писали, чи скасують виплати ВПО, якщо придбати авто.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.