Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

В "Дії" можна розрахувати майбутню пенсію: як це зробити укранцям

Розповідаємо, як громадяни України можуть дізнатись розмір своєї майбутньої пенсії через відомий онлайн сервіс

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Як дізнатись майбутню пенсію онлайн

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Громадяни, які хочуть знати скільки вони будуть отримувати після виходу на пенсію, можуть скористатись особистим кабінетом в Дії та вирахувати розмір виплат, які їм призначать. Сервіс дозволяє з'ясувати скільки людина заробляла та розмір пенсії, який вона буде отримувати.

Про те, як дізнатись розмір своїх пенсійних виплат, розповіли на порталі державних послуг "Дія".

Переглянути інформацію про свою майбутню пенсію можна через вебверсію Дії, а в мобільному додатку така функція не доступна. Для цього особі потрібно:

  • увійти в особистий кабінет та перейдіть до розділу "Послуги";
  • вибрати категорію "Пенсії, пільги та допомога" і знайдіть потрібний вам варіант серед таких опцій, як "Довідка про доходи пенсіонера", "Призначення пенсії", "Перерахунок пенсії", "Довідка ОК-5", "Довідка ОК-7" тощо;
  • "Довідка ОК-5" надає дані про розміри зарплати, що враховуються для розрахунку пенсії, інформацію про страховий стаж та внески;
  • "Довідка ОК-7" містить інформацію про заробітну плату, з якої було сплачено ЄСВ, а також про страховий стаж з 2011 року, що допоможе визначити страховий стаж для обчислення сум лікарняних, розрахунку допомоги при безробітті та інше.

Які вікові доплати призначають пенсіонерам

Законодавством України передбачено декілька видів надбавок до виплат, на які можуть розраховувати пенсіонери. Передусім, право на збільшення пенсійної виплати мають особи віком 70 років та більше завдяки встановленим віковим доплатам.

Важливою умовою для отримання таких надбавок є те, що загальна сума пенсійних виплат не повинна перевищувати 10 340,35 грн. Додатково будуть призначені наступні виплати різним віковим групам:

  • особам у віці від 70 до 74 років буде призначено доплату в розмірі 300 гривень;
  • для вікової категорії від 75 до 79 років передбачено доплату у розмірі 456 гривень;
  • пенсіонерам, що старші за 80 років, буде виплачено додаткові 570 гривень.

Ці доплати здійснюються автоматично у місяці досягнення пенсіонером відповідного віку, без необхідності подавати заяву чи звертатися до Пенсійного фонду України за їх призначенням.

Раніше ми писали, кому з українських пенсіонерів збільшать виплати двічі у цьому році, а також чому деяким українцям можуть припинити нарахування пенсійних виплат після виїзду за кордон.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.