Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

В Україні пенсії виплачуватимуть на віртуальні рахунки: кого торкнуться зміни

Розповідаємо, чому пенсіонерів закликають відкривати віртуальні рахунки в банках та як це зробити

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Пенсіонерам потрібно відкрити віртуальні рахунки

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Пенсійний фонд України повідомив, що деяким українцям потрібно пройти процедуру фізичної ідентифікації через відеодзвінок. Однак немає ясності, як будуть проводити виплати після завершення процедури встановлення особи одержувача.

Про те, навіщо пенсіонерам потрібно відкривати віртуальні картки, розповідає сайт "На Пенсії".

В Пенсійному фонді повідомили, що громадянам, які очікують на отримання виплат, потрібно відкрити віртуальну картку на своє ім'я. Для реєстрації відповідної картки потрібно пройти процедуру відеоідентифікації. Зробити це можна:

  • самостійно шляхом надсилання сфотографованих документів за посиланням, яке надасть банк;
  • зі співробітником банку, який зробить фотографію з паспортом у власника картки.

Після того, як реєстрація завершиться громадянин може отримати віртуальну картку та передати інформацію про неї до Пенсійного фонду.

Що потрібно для реєстрації віртуального рахунку в банку

Необхідний код для реєстрації може бути переданий через додаток банку або через відеодзвінок по Telegram. В процесі реєстрації потрібно звернутися за отриманням коду. Також потрібно буде надати ІПН і один із таких документів:

  • паспорт;
  • посвідку на постійне проживання;
  • тимчасове посвідчення на постійне проживання, якщо в графі "Дійсно до" зазначено "безстроково";
  • тимчасове посвідчення громадянина України;
  • військовий квиток;
  • ID-картку;
  • закордонний паспорт;
  • дипломатичний паспорт.

Важливо пам'ятати, що для того, щоб на віртуальний рахунок нараховувались кошти з нього потрібно здійснювати транзакції. Якщо людина може відвідати підконтрольну Україні територію — вона може отримати фізичну картку у відділенні банку. Для цього їй потрібно взяти з собою ідентифікаційний код та паспорт.

В Monobank повідомили, що для реєстрації потрібний український чи іноземний номер, адже російські номери телефонів для цього не приймаються. Після того, як особу буде зареєстровано, застосунок запропонує способи отримання картки.

Раніше ми писали, як українські пенсіонери можуть самостійно вплинути на розмір своїх виплат, а також кому потрібно пройти процедуру фізичної ідентифікації та як це зробити шляхом відеоконференції.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.