Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Vodafone оголосив про важливі нововведення: що зміниться для абонентів

Розповідаємо, яких змін варто очікувати абонентам українського мобільного оператора

Фото: Pexels, Vodafone. Колаж: Pro Гроші

У мобільного оператора Vodafone з'явиться новий код мережі

Фото: Pexels, Vodafone. Колаж: Pro Гроші

Один з українських мобільних операторів отримав дозвіл на використання нового коду для мобільних номерів. Таким чином абоненти Vodafone зможуть отримати новий номер, який починатиметься з "+380 75...".

Таке рішення було ухвалено під час онлайн-засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового звʼязку (НКЕК).

Згідно із рішенням НКЕК, за новий національний ідентифікаційний код мережі рухомого звʼязку, а саме "75", з якого починатимуться нові мобільні номери, доведеться сплатити 10 млн гривень.

Цей код мережі матиме ємність у 10 млн номерів та буде встановлено строк використання на п'ять років. Ті чотири коди, які наразі використовує мобільний оператор Vodafone Ukraine, також мають місткість у 10 млн номерів. Йдеться про такі коди мережі рухомого звʼязку:

  • "50";
  • "66";
  • "95";
  • "99".

У Київстару також з'явиться новий код мережі

Популярний український мобільний оператор Київстар також запровадить новий код мережі зв'язку "77". Таким чином нові мобільні номери абонентів починатимуться з "+380 77". Даний код мережі діятиме п'ять років та зможе підключити 10 млн нових номерів.

Наразі мобільний оператор Київстар використовує такі коди мережі:

  • "67";
  • "68";
  • "96";
  • "97";
  • "98".

Новий код мережі може допомогти уникнути дефіциту вільних номерів, а також збереже можливість подальшого сталого розвитку послуг, які вже існують, встановить достатній карантинний період для наявного ресурсу нумерації, аби зменшити кількість скарг від абонентів та створить ресурс, якщо вийде з ладу мережа в одного з операторів зв'язку.

Vodafone змінив вартість деяких тарифів

З 22 лютого 2024 року набули чинності зміни, які стосуються нової вартості мобільних тарифних планів для деяких абонентів Vodafone. Йдеться про пакет SuperNet Start – його вартість зросла до 200 грн/місяць, та SuperNet Unlim – абонентам з таким тарифом доведеться сплачувати 410 грн/місяць замість 360 грн.

При цьому абоненти, які користуються вищезазначеними тарифними планами, отримуватимуть більший обсяг мобільного інтернету – 20 та 80 ГБ відповідно.

Раніше ми розповідали, що буде з тарифами українських мобільних операторів у 2024 році. Також ми писали, що в "Дії" можна замовити eSIM чи фізичну SIM-карту Vodafone.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.