Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Боротьба з холодом: як точно зберегти тепло взимку

Експерти розповіли про ефективні методи збереження тепла у вашому будинку

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть заощадити чималу суму

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час холодів українці намагаються якомога краще утеплити свої оселі, аби там завжди були комфортно. Ба більше, експерти запевняють, що цього цілком реально досягти навіть не опалюючи будинок постійно.

Про це пише Homes & Gardens.

Для початку варто подбати про ізоляцію кожної кімнати. Саме тому не варто залишати двері відчиненими, а у випадку, якщо вони мають шпарини, то краще їх чимось прикрити. Експерти розповіли три поради, які допоможуть зберегти тепло навіть в найхолодніші дні.

Посилюйте захист від протягів

Один з ефективних методів збереження тепла у кімнаті – встановлення теплових завіс на дверях та вікнах. Фахівці також рекомендують використовувати спеціальну ізоляційну плівку для вікон, адже саме вона дозволить заблокувати просочення повітря та запобігти протягам. Крім цього, можна встановити спеціальні ущільнювачі, які можна закріпити як на зовнішніх, так і на внутрішніх дверях будинку. Так тепло не буде виходити з кімнати та будинку.

Використовуйте додаткові обігрівачі

Якщо ви постійно опалюєте будинок або квартиру з використанням котла, то насправді це досить витратною процедурою. Саме тому фахівці рекомендують використовувати додаткові обігрівачі. Якщо тісно зачинити двері до кімнати та ввімкнути там обігрівач, це дозволить досить ефективно нагріти приміщення. Цей підхід буде особливо корисним для тих, хто проживає у великій квартирі або в будинку з індивідуальним опаленням.

Для цього вам треба просто обрати кімнату, де ви проводите найбільше часу, і обігрівайте її протягом кількох годин. Іноді ви навіть можете уникнути необхідності включати опалення для всього житла протягом певних днів.

Подбайте про належний рівень вологості

Навіть при тому, що багато людей стараються зменшити вологість у своєму будинку, сухе повітря насправді може створити ще більший холод. Фахівець у сфері опалення та кондиціонування Джон Габріеллі рекомендує користуватися певним правилом.

"Використовуйте вдома зволожувач повітря. Збільшення вологості може зробити ваше приміщення теплішим навіть за низьких температур", – говорить експерт.

Оскільки це важливо, варто мати на увазі, який рівень вологості має бути в вашому будинку взимку, щоб уникнути утворення плісняви.

Яка вологість має бути взимку у вашому помешканні

Під час зими більшість людей досить рідко провітрюють приміщення, адже тримають опалення постійно увімкненим. Це може призвести до того, що повітря у будинку стає або занадто сухим, або занадто вологим. Обидві ситуації можуть негативно позначитися на здоров'ї та викликати можливі пошкодження стін і дерев'яних меблів.

Ідеальний рівень відносної вологості повітря у приміщенні під час зими складає 55%. Якщо вологість перевищує 60%, це збільшує ризик утворення чорної плісняви, особливо шкідливо для членів сім'ї, особливо для тих, хто страждає на алергії або астму, оскільки вона може спричинити проблеми з диханням.

Раніше ми писали, як утеплити підлогу в будинку, а також, як зменшити втрати тепла через вікна будинку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.