Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Енергоефективне рішення: як підключити автономне опалення в квартирі

Експерти запевняють, що воно може бути підключеним лише в будинку, де не більше 10 поверхів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Дане опалення користується попитом

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Автономне опалення має чимало переваг, адже воно дозволяє ефективно управляти температурою в будинку без необхідності постійного контролю, забезпечує комфорт у приміщенні, а також може бути програмованим для зниження витрат енергії в періоди, коли немає потреби в опаленні. Однак встановити його не так просто, як здається.

Про це йдеться на сайті riel.ua.

Насправді, як каже законодавство, автономне опалення може бути підключеним лише в будинку, де не більше 10 поверхів. Також дана система має свої особливості підключення:

  • У будинку проводять збір підписів усіх сусідів, що підтверджує їхню згоду на відключення від централізованої мережі опалення.

  • Заява з протоколом зібрання сусідів і їхніми підписами передається до адміністрації місцевого самоврядування.

  • Далі цю заяву передають до комісії, що має розглянути питання та винести остаточне рішення. Лише протягом 5 днів її отримує адміністрація місцевого самоврядування. Вам, як заявникові, дістається лише копія документа.

  • У разі позитивного рішення комісії будинок відключають від централізованого опалення. Після цього і коли буде підписано відповідний акт, абоненти вже не отримуватимуть рахунків за сплату послуг.

  • Наступний крок — необхідно розробити проєкт, що відповідатиме вимогам законодавства стосовно будівельних норм.

  • Крім того, необхідно підготувати спеціальний проєкт, на основі якого буде реалізована автономна система опалення. Але у ньому треба врахувати всі особливості системи теплопостачання в конкретному населеному пункті.

Вже після всіх цих кроків ви можете звертатися до компанії, яка займатиметься обладнанням автономного опалення. Вам необхідно буде зробити:

  • Монтаж котла в багатоповерховому будинку або ЖК. Якщо ви вибрали електричний агрегат, обов’язково перевірять потужність електромережі.

  • Потім котел під'єднають до електричної чи газової мережі, підведуть труби.

  • Не завжди, але в деяких випадках може знадобитися заміна радіаторів чи труб.

Як зекономити на опаленні

Існує кілька способів для цього:

  • Забезпечте добру ізоляцію стін, даху та вікон, щоб утримувати тепло всередині приміщення.

  • Встановіть програмований термостат, який автоматично регулює температуру в будинку залежно від вашого розкладу та потреб. Наприклад, зниження температури вночі або в періоди, коли нікого немає вдома.

  • Впевніться, що ваша опалювальна система перевірена та обслужена регулярно. Чисті та належно налаштовані системи працюють ефективніше і споживають менше енергії.

Також можете розглянути можливість використання альтернативних джерел тепла, що також допоможе зекономити чималу кількість грошей.

Раніше ми писали, якою має бути комфортна температура у квартирі, а також як вибрати найкращий обігрівач для дому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.