Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Грошей немає – буде сидіти: за Романа Гринкевича не будуть вносити заставу

Син львівського бізнесмена, якого підозрюють в участі у злочинній організації та шахрайстві, відмовився вносити заставу

Фото: скриншот, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Адвокат повідомив, що за Романа Гринкевича не будуть вносити заставу

Фото: скриншот, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Сьогодні, 26 січня, планувалося, що Соломʼянський суд розгляне апеляцію сторони захисту Романа Гринкевича відносно рішення Печерського суду про застосування запобіжного заходу у рамках справи про постачання неякісного одягу для Збройних сил України. Проте засідання було перенесено на середину лютого.

Про це пише Суспільне.

Як повідомляє адвокат Гринкевича Андрій Гуджал, підзахисний не буде вносити заставу у розмірі 500 мільйонів гривень і це рішення пов'язане з відсутністю необхідних коштів. Крім того, заявляється, що здійснення такого платежу є неприпустимим.

"Таких грошей немає, і безпідставно їх вносити", – зазначив адвокат.

Представник захисту Романа Гринкевича також повідомив, що наразі вони активно працюють над збором доказів у турецької фірми, що виробляє військовий одяг. Ці докази, за словами адвоката, доведуть невинуватість його клієнта у справі про постачання неякісного одягу для Збройних сил України.

Що відомо про затримання Романа Гринкевича


Син львівського підприємця Роман Гринкевич та його компанії потрапили під підозру в обкраданні Міністерства оборони. Отримавши 1,5 мільярда гривень наперед, родина не виконувала обов'язки за багатьма контрактами, а постачений військовий одяг виявився неякісним. За даними експертизи, зловмисники витратили майже мільярд гривень на власні потреби, закупивши дешевий одяг у Туреччині.

Роман Гринкевич був затриманий при спробі виїзду з України 22 січня в Одесі. Він перебував у розшуку та переховувався протягом кількох днів. Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що деталі розслідування свідчать про використання Гринкевичем великої суми грошей для особистих потреб.

22 січня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Роману Гринкевичу: тримання під вартою до 17 березня або внесення застави у розмірі понад 500 мільйонів гривень. Ще четверо підозрюваних, включаючи головного фігуранта Ігоря Гринкевича, знаходяться під арештом.

Раніше ми повідомляли, що з'явилися подробиці затримання Ігоря Гринкевича. Також ми писали, що у скандальній справі з родиною Гринкевичів спливло ім'я молодої художниці Софії Морознюк.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.