Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Київстар надасть компенсацію своїм абонентам – що відомо

Користувачі цього мобільного оператора, які не могли користуватися усіма послугами Київстару, зможуть отримати компенсацію

Фото: Київстар/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Компенсація від Київстару

Фото: Київстар/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Тисячі абонентів Київстару у вівторок, 12 грудня, залишилися без зв'язку та мобільного інтернету через масштабний збій у мережі внаслідок потужної хакерської атаки. Тому усі абоненти, які не мали змоги скористатися послугами цього мобільного оператора, отримають компенсацію.

Про це заявила директорка з корпоративних комунікацій компанії Анна Захараш на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, внаслідок хакерської атаки персональні дані абонентів не були скомпрометовані. Наразі фахівці продовжують працювати над усуненням наслідків даної атаки, аби якомога швидше поновити зв’язок та надати доступ до сервісів оператора.

"Київстар обов’язково надасть компенсацію абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися сервісами оператора. Приносимо вибачення за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння", – заявила Анна Захараш.

Вона також додала, що для фіксації факту хакерської атаки Київстар залучив представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб. Наразі усі вони працюють в офісі компанії.

Київстар оновив деякі тарифні плани

Мобільний оператор з 11 грудня запровадив певні зміни у кількох тарифних планах. Йдеться про збільшення пропозицій у пакетах послуг. Загалом нововведення будуть доступні в таких тарифних планах:

  • ТВІЙ Новий;
  • ТВІЙ Улюблений;
  • Без меж lite;
  • Київстар Дзвінки 2018;
  • Дзвінки без меж;
  • Без меж lite+.

Щодо того, які послуги зможуть отримувати абоненти, то йдеться про збільшення кількості мегабайт мобільного інтернету та хвилин на розмови, можливість перейти із застарілого тарифного плану на будь-який інший тощо.

Як скористатися національним роумінгом

Для того, аби скористатися такою послугою, тобто перемикатися між українськими мобільними операторами, потрібно на мобільному телефоні зайти в налаштування мережі та виконати такі кроки:

  • вимкнути автовибір мережі (на Android: Налаштування — Мобільна мережа (чи Підключення) — Оператор, на iOS: Параметри — Стільникові дані — Вибір мережі);

  • знайти та обрати доступну мережу;

  • у разі помилки підключення потрібно спробувати ще раз або обрати іншу мережу.

Однак, внаслідок хакерської атаки на мережу Київстар, абонентам не вдалося скористатися національним роумінгом.

Раніше ми розповідали, що масштабний збій у Київстарі вплинув на роботу багатьох сфер діяльності. Також ми писали, що абоненти Vodafone також постраждали через збій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.