Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Київстар скасував плату за тарифні плани всім абонентам – деталі

Компанія повідомила, що повністю відновила всі сервіси, але можливі тимчасові складнощі з наданням конкретних послуг

Фото: rau.ua, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Київстар надасть компенсацію всім абонентам

Фото: rau.ua, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Київстар майже оговтався від потужної хакерської атаки, яка позбавила всіх абонентів послуг майже на тиждень. Щоб компенсувати українцям тривалу відсутність зв’язку, мобільний оператор на місяць скасує планову тарифну плату для кожного клієнта.

Про це компанія повідомила на офіційній Facebook-сторінці.

Раніше Київстар анонсував приємні бонуси користувачам, які вимушено залишилися без інтернету, зв’язку, повідомлень тощо. Але не конкретизував, що отримають люди як подарунок за незручності. Тепер стало відомо про скасування наступної планової плати за тарифи для абонентів. Кошти не будуть стягувати в:

  • клієнтів передплати, контракту і користувачів послуги "Домашній Інтернет" з 22 грудня по 21 січня;
  • бізнес-клієнтів на послуги мобільного та фіксованого зв'язку з 1 по 31 січня;
  • користувачів "Домашнього Інтернету" та "ВСЕ РАЗОМ" з 1 по 31 січня.

Принагідно компанія оголосила про виділення 100 мільйонів гривень на потреби ЗСУ, адже на військовослужбовців також негативно вплинула відсутність мобільної мережі. Водночас представники Київстару запевнили наших громадян, що повністю відновили роботу сервісів.

У коментарях до посту користувачі Facebook зауважили, що деякі послуги досі не працюють, наприклад, хтось не може перевірити стан рахунку, а в когось не функціонує додатковий номер. В компанії уточнили, що існує можливість короткочасних складнощів, але їх невдовзі позбудуться.

Що треба зробити абонентам Київстару

Кібератаку на мобільного оператора назвали однією з наймасштабніших. Відповідальність взяла російська псевдохакерська група "Солнцепек", яка повідомила в Telegram про знищення тисяч комп’ютерів і серверів компанії, систем хмарного зберігання, а також заволодіння персональними даними клієнтів.

І хоч у Київстарі заперечили цю інформацію, не буде зайвим здійснити певні кроки на випередження. За словами співзасновника Cyber Unit Technologies Єгора Аушева, після подібних інцидентів необхідно максимально захистити свої гаджети від проникнення зловмисників. Тому українцям рекомендують негайно змінити всі паролі на телефоні, щоб не дати хакерам можливості вкрасти особисті дані.

"Це ваша особиста безпека, рідних, друзів, родичів, військових, наприклад. Бо вас можуть зламати, щоб отримати доступ до соцмереж і зрозуміти, де перебуває та чи інша людина. Тому кожен українець зараз є елементом національної кіберстійкості", – уточнив експерт.

Загалом зміну паролів варто здійснювати регулярно, щонайменше раз на три місяці. Бо інциденти, пов’язані з цифровими чи мобільними технологіями, здатні сильно зашкодити громадянам, особливо якщо країна перебуває у стані повномасштабної війни.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Київстарі знову збій та розповідав, у яких регіонах українці залишилися без зв'язку. Також ми повідомляли, що Київстар відновив мобільний інтернет у метро Києва та Харкова.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.