Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Київстар відновив мобільний інтернет у метро: які послуги доступні абонентам

Більшу частину сервісів кампанії вже відновили після масштабної хакерської атаки, а фізичні магазини почали обслуговувати клієнтів

Фото: Pexels, Poltava.to. Колаж: Pro Гроші

Магазини Київстару знову почали надавати послуги клієнтам

Фото: Pexels, Poltava.to. Колаж: Pro Гроші

Станом на 19 грудня працюють 99% базових станцій Київстару на підконтрольній території України. Компанія змогла відновити мобільний інтернет в метрополітені Києва та Харкова, а також SMS і міжнародний голосовий роумінг.

Про це розповіла пресслужба мобільного оператора в Facebook.

Більшість сервісів Київстару вдалося повернути до працездатного стану. Наприклад, українці вже можуть застосувати інтернет-покриття в метро Києва та Харкова, що значно спрощує пересування містами. Також абоненти мають змогу перевірити залишок на рахунку, оскільки запрацювала інформаційна система компанії.

Загалом клієнтам мобільного оператора стали доступні такі послуги:

  • зв'язок у мережі;
  • інтернет на смартфонах;
  • обслуговування у брендових магазинах;
  • повідомлення SMS;
  • система "Мій Київстар";
  • міжнародний голосовий роумінг.

Найближчим часом компанія візьметься за покращення роботи "Домашнього Інтернету" та поступово зніматиме обмеження у швидкості мобільного. Як уточнила речниця Київстару Ірина Леліченко, скоро запустять швидкісний інтернет у роумінгу для абонентів за кордоном, зокрема, в Німеччині, Польщі, Чехії тощо.

"Для стабілізації роботи послуг компанія залучила весь свій наявний технічний персонал, а також міжнародних партнерів зі Швеції, Ірландії, США, Китаю, Фінляндії та інших країн", – уточнила спікерка.

Клієнтам необхідно дочекатися повної стабілізації роботи, бо тільки тоді сервіси зможуть функціонувати безперебійно. Наразі ще присутні проблеми, але їх поступово виправлятимуть. Якщо SIM-картка Київстару досі не реєструється в мережі, необхідно вимкнути і ввімкнути гаджет, щоб він правильно налаштувався.

Що перестало працювати через кібератаку на Київстар

Раніше ми розповідали, що певні сервіси тимчасово призупинили роботу з огляду на хакерську атаку. Адже досить багато з них були пов’язані з Київстаром, тому їм довелося відчути на собі наслідки зникнення мережі. 12 грудня українці стикнулися з такими проблемами у різних сферах життєдіяльності:

  • вуличне освітлення довелося вимикати вручну у Львові, Сумах, Чернівцях, Рівному, Запоріжжі тощо;
  • оплата проїзду в громадському транспорті не здійснювалася через валідатори в Чернівцях;
  • у Сумах вимкнулася система оповіщення під час повітряної тривоги;
  • деякі банкомати і термінали самообслуговування не здійснювали грошові операції;
  • гарячі лінії всіх підприємств і компаній, які використовували номери Київстару, залишилися без роботи.

На щастя, згодом сервіси вдалося повернути в робочий режим. Але ситуація, що виникла 12 грудня, продемонструвала слабкі місця в телекомунікаційній системі України та показала, наскільки залежними є наші громадяни від зв’язку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Київстар почав відновлювати мобільний інтернет і розповідав, що він з’явився в деяких областях. Також ми повідомляли, чому для абонентів Київстару недоступний національний роумінг.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.