Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

У "Київстар" знову збій – у яких регіонах українці залишилися без зв'язку

Для відновлення повного функціонування мережі мобільному оператору знадобилося більш ніж 5 годин

Фото: Київстар/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Київстар виникли проблеми зі зв'язком та мобільним інтернетом

Фото: Київстар/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Сьогодні вранці, 20 грудня, користувачі мобільного оператора "Київстар" виявили несправності у роботі системи. Згідно з повідомленнями абонентів, виникла проблема зі зв'язком, неможливість перевірки стану рахунку та використання інших сервісів, що пропонує оператор. Проте після другої години дня представники "Київстар" повідомили про розв'язання проблеми.

Скарги з'явилися на сторінці мобільного оператора "Київстар" у Facebook.

Зміст
1.Де виникли проблеми зі зв'язком
2.Як відреагували на проблему в Київстарі
3.Київстар відновив зв'язок
4.Що відомо про атаку на Київстар

Де виникли проблеми зі зв'язком

Про відсутність зв'язку повідомляють клієнти із різних регіонів, зокрема, з Києва, Одеси, Львова, Тернополя, Миколаєва та східних областей. Крім того, проблеми виникли та з домашнім інтернетом та функціонуванням додатка "Мій Київстар".

 | Фото: Pro Гроші
 | Фото: Pro Гроші
 | Фото: Pro Гроші

Українці поскаржилися на роботу Київстару

Фото: Pro Гроші

Українці поскаржилися на роботу Київстару

Фото: Pro Гроші

Українці поскаржилися на роботу Київстару

Фото: Pro Гроші

Як відреагували на проблему в Київстарі

Представники компанії "Київстар" підтвердили інформацію про технічні проблеми, з якими стикаються їхні абоненти. Заява компанії, розміщена на їхній офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook, вказує, що вранці 20 грудня виникли труднощі в роботі оператора, але вони вже активно працюють над їх вирішенням та відновленням нормального функціонування мережі.

"Наша мережа наразі на етапі стабілізації після масштабної хакерської атаки, тому все ще можуть виникати короткочасні складнощі в роботі послуг", – зазначили в повідомленні.

В Київстарі відреагували на проблеми зі зв'язком
В Київстарі відреагували на проблеми зі зв'язком
Фото: Pro Гроші

Київстар відновив зв'язок

О 14:20 в пресслужбі мобільного оператора повідомили, що відновили роботу мобільного зв'язку та інтернету.

"Труднощі зі зв’язком, які виникали зранку, – усунено. Наразі сервіси працюють у звичному режимі", – йдеться в повідомленні.

Що відомо про атаку на Київстар

Вранці 12 грудня український мобільний оператор став недоступним для всіх абонентів через кібератаку. Вину на себе взяло російське хакерське угруповання "Солнцепек". Зазначено, що завдяки атакам пошкоджено:

  • 10 тисяч комп'ютерів;
  • понад 4 тисячі серверів.

Зловмисники також повідомили про заволодіння особистими даними користувачів та знищення систем хмарного зберігання. Проте, у компанії спростували ці твердження та запевнили, що дані користувачів залишаються безпечними.

"Солнцепек" пов'язують з головним управлінням генштабу збройних сил Росії. У Telegram-каналі представники угрупування погрожують продовжити атаки на інші українські компанії.

Компанія Київстар обіцяла відновити фіксований інтернет 13 грудня та частково відновити мобільний зв'язок для клієнтів. Крім того, абонентам пообіцяли надати бонуси.

Раніше ми повідомляли, що Київстар відновив мобільний інтернет у метро. Також ми писали, що перестало працювати через кібератаку на Київстар.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.