Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

За газ можна платити менше: в Нафтогазі пояснили, як українці можуть зекономити до 20%

Розповідаємо, як українці можуть покращити тепловіддачу радіаторів в домі та зменшити витрати на опалення

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Покращити ефективність опалення може кожен

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Багато українців задумуються, як вони можуть зменшити суми в платіжках, особливо під час опалювального сезону. Наприклад додаткових витрат на опалення можна уникнути, якщо покращити енергоефективність оселі та зменшити тепловтрати.

Про те, як українцям заощадити на опаленні, повідомили фахівці Нафтогазу в Facebook.

Одним із простих та недорогих способів оптимізувати опалення в домі — є встановлення спеціального тепловідбивного екрана позаду батареї. Фахівці переконані, що такі дії дозволять збільшити загальну температуру в домі на 1-2 градуси, а ефективність ваших радіаторів на 20%.

"Справа в тому, що батареї випромінюють тепло рівномірно: як у приміщення, так і в зовнішню стіну на вулицю. Фольгований тепловідбивний екран допоможе максимально виключити ці втрати завдяки своїм властивостям", — повідомили в Нафтогазі.

За словами фахівців компанії, поклейка тепловідбивного екрана не займе багато часу, а зробити це можна досить легко своїми руками. Також нам нагадали, що меблі, штори та інші предмети, які перекривають ваші батареї, перешкоджають рівномірному поширенню тепла в домі.

Таку ж проблему викликає пил та бруд, який збирається на поверхні ваших радіаторів, а тому важливо піклуватись про їх стан та готуватись до холодів правильно.

Як утримати тепло у квартирі

В зимовий період, до 35% тепла ми втрачаємо саме через стіни та щілини навколо дверей. Однак цього можна уникнути, якщо дотримуватись певних правил.

Перш за все варто подумати про теплові завіси на зовнішніх дверях. Існують різні види штор, вам підійдуть найбільш цупкі, їх потрібно повісити зсередини помешкання на вхідні двері. При цьому, частина штори повинна лежати на підлозі, щоб не пропускати ніяких протягів у ваше житло.

Також варто подбати про засоби захисту від протягів. Вони є обов'язковими для збереження тепла в домі, щоб досягти максимального ефекту, придбайте спеціальні запобіжники та закріпіть їх на зовнішніх та внутрішніх дверях.

Під час довготривалих відключень опалення, краще сконцентруватись на одній кімнаті. Оберіть найменше приміщення, зачиніть всі внутрішні двері та закрийте всі щілини, аби повністю затримати тепло в кімнатах. Але не забувайте протягом дня періодично відкривати двері, щоб забезпечити вентиляцію та потік повітря. Це допоможе запобігти появі цвілі та затхлих запахів.

Раніше ми писали, чому важливо вчасно передавати показники газового лічильника, а також яку нову послугу пропонує компанія "Нафтогаз України".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.