Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Невідкладна поштова допомога: Укрпошті можуть дозволити продавати ліки

Розповідаємо, навіщо в Україні хочуть створити мобільні аптечні пункти та як з цим пов'язаний відомий поштовий оператор

Фото: Telegram/Укрпошта News, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як Укрпошта допоможе розв'язувати проблему з ліками

Фото: Telegram/Укрпошта News, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Через війну, на прифронтових територіях, було зруйновано або пошкоджено багато важливих об'єктів, зокрема медична й аптечна інфраструктура. Саме тому, розглядається можливість функціонування на цих територіях мобільних аптек на базі Укрпошти.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Варто зазначити, що створенням подібних мобільних аптек можуть займатись виключно ліцензовані підприємства. Тому особливу увагу було приділено питанню отримання АТ "Укрпошта" відповідної ліцензії на реалізацію медичних препаратів.

"У разі запровадження мобільних аптек вони зможуть функціонувати у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Також такі аптеки працюватимуть, зокрема, на прифронтових територіях, де наразі суттєво зруйнована медична й аптечна інфраструктура", — переконані в Мінреінтеграції.

В міністерстві переконані, що надання такого права поштовому оператору, уже в першій половині наступного року допоможе забезпечити 100% територій України доступними ліками. Якщо ініціатива буде реалізована, в її рамках планується:

  • інтеграція з програмою "Доступні ліки"
  • відкриття ліцензованих складів на ключових сортувальних об’єктах Укрпошти (Київ, Львів, Харків, Одеса, Хмельницький), що дасть змогу забезпечити доставку ліків до будь-якого населеного пункту країни вже наступного дня;
  • забезпечення запасу 10 тисяч найменувань лікарських засобів.

В Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій запевняють, що в мобільних аптечних пунктах діятимуть такі ж правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних установах, а для отримання рецептурних препаратів відбуватиметься виключно за рецептом.

Як працюватиме Укрпошта у новорічні свята

На Різдво, 25 грудня, Укрпошта працювала за звичайним графіком. Українцям потрібно було враховувати лише індивідуальні години робити в деяких місцях, адже деякі відділення могли закритись о 18:00, 19:00 та навіть о 13:00, якщо це було регламентовано правилами.

Напередодні Нового року, 31 грудня, поштовий оператор також працюватиме у звичному нам графіку. Скорочень робочого дня не планується. Однак можливі уточнення щодо відкритих відділень, адже ця дата випадає на неділю. А ось 1 січня у всіх співробітників компанії буде вихідний, а тому, у понеділок, Укрпошта взагалі не працюватиме.

Раніше ми писали, як виглядає нова святкова марка від Укрпошти, а також як за допомогою поштового оператора українці змогли обміняти старі лампочки на світлодіодні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.