Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Укрпошта анонсувала відкриття особливих відділень – що отримають клієнти

Українці зможуть забути про черги, зумовлені запитами на сплату комунальних послуг або отримання пенсійного забезпечення

Фото: Укрпошта/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта відкриє десятки вантажних відділень по Україні

Фото: Укрпошта/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта вирішила відкрити по всій території України вантажні відділення, щоб позбавити людей черг. Там будуть доступні лише послуги приймання та відправки посилок, що дасть змогу пришвидшити процеси оформлення, зокрема, для підприємців.

Деталі повідомила пресслужба компанії на офіційному сайті.

Наразі відділення Укрпошти надають клієнтам чимало різноманітних послуг спільно з тими, що пов’язані з відправленням і прийманням вантажів. Наприклад, відвідувачі можуть оплатити комунальні послуги, отримати пенсію, обміняти старі лампи на енергоефективні, замовити підписку на періодичні видання, купити марки та іншу філетілю.

Перелік дійсно широкий, що зумовлює черги, особливо у великих містах. Це завдає чимало незручностей представникам бізнесу, який займається продажами товарів. Адже кожного дня потрібно відправляти замовлення у великій кількості, попередньо дочекавшись своєї черги.

Аби позбавити людей зайвих клопотів, Укрпошта відкриє спеціальні вантажні відділення, зосередженні суто на посилках. Там надаватимуть такі послуги:

  • надсилання та відправлення вантажів по Україні та світу вагою до 30 кг;
  • післяплата за товари;
  • купівля пакування.

Згодом можуть переглянути вагові критерії чи взагалі організувати роботу без габаритних обмежень. Відомо, що 13 відділень у Харкові, Одесі, Хмельницькому та Чернівцях вже переформатували у вантажні. А всього протягом 2024 року компанія планує відкрити 41 новий пункт в обласних центрах.

"Для суттєвого прискорення логістичних процесів передбачено контейнерний обмін. Нововведення дасть змогу розвантажити інші відділення та акцентуватися там на соціальних послугах", – зауважив заступник генерального директора Укрпошти з розвитку мережі Йосип Борнак.

Збій у роботі Укрпошти

Раніше ми розповідали, що 25 січня більшість послуг поштового оператора стали недоступними. Причина – технічний збій системи, спричинений атакою на інформаційну інфраструктуру партнерів Укрпошти. Виникли проблеми зі входом в особисті кабінети і прикладним програмним інтерфейсом.

Але ближче до обіду генеральний директор Ігор Смілянський заспокоїв клієнтів, уточнивши, до вдалося відновити приймання платежів майже на сто відсотків. Відділення продовжили працювати і надавати послуги видачі посилок. Водночас тимчасово затримуватимуться доставки вантажів.

Ситуація перебуває під контролем. Фахівці роблять все можливе, щоб нормалізувати функціонування сервісів і повернути українцям доступ до всіх послуг компанії.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрпошта введе в обіг марки з гербами і розповідав, який мають вигляд і скільки коштують. Також ми повідомляли, що Укрпошта запустила нову хвилю обміну LED-ламп.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.