Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Як зняти гроші з рахунку ФОПа без комісії – лайфхаки для підприємців

Не всі бізнесмени знають, що у певних випадках вони можуть не платити додаткові гроші фінустанові

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть не платити додаткові гроші

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

У більшості випадків українські банки, де ФОПи відкривають бізнес-рахунки, їм пропонують для зняття коштів оформити корпоративні карти. Але тоді комісія під час зняття готівки часто становить від 0,2 до 1% від суми. Та все-таки є можливість зняти гроші без додаткових витрат.

Про це йдеться на сайті Національного банку України.

Як зняти кошти з рахунку ФОП без комісії

Часто в українських банках передбачається ліміт на місяць. Він є доступний для зняття без комісії. Розмір цієї суми – приблизно 50 тисяч гривень. Однак якщо ви зняли більше коштів, ніж встановлено лімітом, то вам доведеться сплатити комісію згідно з тарифом банку.

Але не всі підприємці знають, що навіть у цьому випадку вони можуть не платити додаткові гроші фінустанові. Для цього потрібно переказати гроші з рахунку ФОП на особистий рахунок підприємця, вказавши в призначенні переказу: "виплата чистого підприємницького доходу". Так вам вдасться зекономити певну суму.

Скільки разів можна знімати готівку без комісії з рахунку ФОП

Найчастіше банки дають можливість певну кількість таких транзакцій протягом місяця або вона може бути, але незначна, наприклад, декілька гривень. Важливо, що кошти повинні бути перераховані тільки на особистий рахунок ФОП, а не на рахунки ваших рідних чи друзів. Якщо ви перекажете гроші на рахунки третіх осіб, то це може сприйматися як порушення податкового законодавства. Як результат, ви матимете неприємні наслідки.

Як заплатити податки через "Дію"

Раніше ми вже вам розповідали про те, що насправді така процедура досить проста і не вимагає багато часу. Все завдяки максимальній автоматизації процесу. Виходить, що мобільний додаток самостійно підтягує актуальні реквізити та персональні дані підприємця. Саме так він формує рахунок на оплату.

Який алгоритм дій:

  • авторизуйтесь у застосунку;

  • зайдіть у меню "Сервіси" та оберіть кнопку "Податки";

  • натисніть на "Сплата податків та зборів";

  • виберіть необхідний податок та вкажіть період, за який відбуватиметься сплата;

  • натисніть "Сплатити".

Після цих дій у вас з банківської картки миттєво спишуть кошти, які надійдуть на потрібні реквізити. Одразу ж орган контролю отримає інформацію про внесення суми. Серед інших способів – особистий кабінет на сайті Державної податкової служби чи онлайн-банкінг.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому податкова може почати фактичну перевірку бізнесу. Також ми повідомляли, що у податківців можуть виникнути питання та розповідали, як правильно заповнити декларацію з ренти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.