Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Через російську атаку знеструмлені тисячі абонентів – коли українцям повернуть світло

Найбільше в цьому випадку постраждали жителі столиці, адже там без світла і досі залишається частина жителів двох районів

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Prо Гроші

На місцях працюють спеціалісти

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Prо Гроші

В Україні через масований обстріл росіянами 7 лютого чимала кількість людей залишилися без електропостачання. Наразі спеціалісти вже знають, коли громадянам вдасться повернути світло.

Про це пише Міненерго.

Київ

Через обстріл відключилися лінії електропередачі та знеструмлено підстанції. Саме тому була відключена частина споживачів у Дніпровському та Деснянському районах. Якщо брати загальну кількість, то без світла залишилося 19,4 тисячі абонентів.

Також немає електропостачання у закладів охорони здоров’я. Характер пошкоджень з’ясовується. Енергетики прогнозують, що їм вдасться заживити споживачів упродовж трьох годин.

Харків

Після ранкового ракетного обстрілу теж було пошкоджено електромережі. Тому без світла тут залишилося близько 1 000 споживачів. Їх розраховують заживити протягом дня, 7 лютого.

Миколаїв

Через ранкові масовані атаки відключено було від електромережі 220 побутових та 6 юридичних споживачів. Спеціалісти планують повернути людям світло до кінця дня, але також чимало чого залежить від безпекової ситуації в місті.

Що відомо про ранкові обстріли 7 лютого

Ми вже писали про те, що російські окупанти почали завдавати ударів по території України, використовуючи крилаті, а також балістичні ракети. Зокрема, вибухи прозвучали у:

  • Києві;

  • Харкові;

  • Миколаєві;

  • Дрогобичі (влучання в промисловий об'єкт, пожежа на площі 300 кв. м);

  • на Дніпропетровщині;

  • на Хмельниччині;

  • на Івано-Франківщині.

Також під час ракетної атаки по території України Польща підняла в небо винищувачі F-16. Все тому, що ракета Росії була в їхньому напрямку, але пізніше розвернулася на 180 градусів за 20 км до Польщі.

У Повітряних силах розповіли, що загалом окупанти випустили 64 ракети, а українська ППО змогла знищити 44 цілі. Більше деталей читайте в нашому матеріалі.

Скільки далекобійних ракет у Росії

Також ми писали, що армія ворога під час атак по території України застосовує ту кількість ракет, яку їхня країна здатна виготовляти кожного місяця.

"Та й з "Калібрами" питання. Застосовується доволі мало. Не можна сказати з чим це пов'язано, але "Калібрів" було за оті атаки, що казав, лише 3 застосовано 2 січня", – сказав речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Крім того, деякі ракети російські окупанти отримують від своїх союзників на постійній основі, а потім застосовують їх під час обстрілів України. Більше про це читайте в нашому матеріалі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Юрій Ігнат розповів, що може вплинути на хід війни в Україні. Також ми повідомляли, скільки літаків дальнього радіолокаційного виявлення А-50 залишилося в Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.