Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українці будуть без світла 25 листопада: де та чому запровадять аварійні відключення

Розповідаємо, кому з українців варто підготуватися до ймовірних аварійних відключень світла

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Києві запровадять аварійні відключення світла

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Аварійні відключення світла запровадять у Києві 25 листопада через масовану дронову атаку. Обмеження також торкнуться споживачів у Київській області.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

За інформацією компанії, пошкодження виникли на магістральних повітряних ліній та на лініях розподілу обленерго в центральному регіоні. Через це надійність енергоживлення в регіоні знижена.

"Аварійно-відновлювальні роботи вже відбуваються. У цей період можливі обмеження енергопостачання в Києві та Київській області", – йдеться у повідомленні.

В Укренерго закликали українців не перевантажувати мережі та ощадливо споживати електроенергію.

Тим часом у компанії ДТЕК повідомляють, що через обстріли в Києві без світла залишились:

  • 151 житловий будинок;
  • 75 приватних будинків;
  • 12 установ.

Також без світла залишилися 16 тисяч домівок у Київській області. Енергетики оперативно усунули пошкодження, однак без електроенергії ще залишаються 296 родин у Вишгородському районі.

Нічна дронова атака на Київ

У ніч на 25 листопада російські терористи спрямували на Київ рекордну кількість дронів-камікадзе. Вибухи, пов'язані з роботою ППО лунали у різних районах міста.

У Київській міській військовій державній адміністрації повідомляли про пошкодження інфраструктури у п'яти районах столиці. А саме:

  • у Голосіївському районі;
  • у Солом'янському районі;
  • у Дніпровському районі;
  • у Подільському районі;
  • у Печерському районі.

До того ж за інформацією міського голови Віталія Кличка, внаслідок атаки постраждали як мінімум троє киян. Серед них є 11-річна дитина, у якої діагностували гостру реакцію на стрес.

Чи виникне в Україні дефіцит електроенергії взимку

Ми вже писали раніше, що якщо Росія продовжить нищити енергетичні об'єкти, дефіцит в енергосистемі буде незначним. Так, прогнозується, що рівень коливатиметься у межах 5%.

Зазначається, що такого результату вдалося досягти завдяки значній кількості реформ виробництв, які виробляють електроенергію. Тому планові відключення світла взимку якщо й будуть запроваджувати, то тільки у випадку перевищення лімітів споживання.

Раніше ми писали, кому точно не вимикатимуть світло взимку. Більше про відключення світла під час війни читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.