Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Біткоїн підштовхнув ринок криптовалют: які 3 токени можуть скоро подорожчати

Поточний рік може стати вирішальним для деяких альткоїнів з огляду на прорив флагманської криптовалюти

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Три криптовалюти, які можуть скоро зрости в ціні

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Станом на 16 лютого 2024 року біткоїн коштує більше 52 000 доларів, що сталося вперше з 2021 року. Враховуючи позитивні настрої гравців криптовалютного ринку, деякі альткоїни мають шанс до великого зростання.

Про це розповів популярний криптотрейдер Kaleo в соціальній мережі X (Twitter).

Він назвав три токени, які налаштовані на "бичачий" тренд, тобто на тривале і стійке збільшення цін. Йдеться про:

  • ORDI;
  • Avalanche (AVAX);
  • THORChain (RUNE).

ORDI коштує 71,6 доларів, ринкова капіталізація становить 1,5 млрд доларів, згідно з даними порталу Coin Market Cap. Трейдер поділився графіком, який демонструє, що актив прорвався вище свого діагонального опору. Отже готовий розпочати наступний етап зростання найближчим часом, орієнтовно до 130 доларів, що стане новим історичним максимумом.

"Біткоїн виглядає готовим до продовження зростання, оскільки акції встановлюють нові історичні максимуми. Токени відіграватимуть величезну роль в цьому циклі, і я буду здивований, якщо ми не побачимо, що графік ORDI знову піде вгору",зазначив Kaleo.

Криптовалюта ORDI має шанси на велике зростання найближчим часом
Криптовалюта ORDI має шанси на велике зростання найближчим часом
Фото: X (Twitter)

Також трейдер рекомендує слідкувати за платформою смартконтрактів Avalanche. Наразі токен коштує трохи більше 40 доларів, а місячний ріст становить 14,4%. Якщо актив пройде діагональний опір, то зростання буде не зупинити.

Нарешті, експерт назвав актив децентралізованого протоколу обміну RUNE. Порівняно з першими двома цифровими монетами, вартість THORChain невелика, всього 5,8 доларів. Зате дорожчання у місячному розрізі досягло 25%. Тож наближається час прориву, переконаний криптотрейдер.

Що відбувається з біткоїном у лютому

Раніше ми розповідали, що 12 лютого флагман криптовалютного ринку перетнув позначку 50 000 доларів і досі тримається висхідного тренду. Це стало несподіваним явищем для інвесторів і майнерів, хоча подібний розвиток подій багато хто передбачав.

Динаміка курсу біткоїна за останній тиждень
Динаміка курсу біткоїна за останній тиждень
Фото: Coin Market Cap

Експерти впевнені, що причиною різкого злету став попит на спотові ETF. Завдяки великим обсягам торгів на біржах актив зміг подорожчати, хоча в перші дні після запуску ініціатива від учасників ринку майже не надходила. Це не дивно, враховуючи, що доступ до ETF мають далеко не всіх охочі через ретельний контроль та перевірки покупців.

"Попит на біткоїни в ETF у десять разів більший, ніж пропозиція від майнерів. Нарешті прості інвестори отримали доступ до криптовалюти, і я думаю, що саме це спричинило приплив капіталу в класі активів", – зауважив співзасновник компанії MicroStrategy (MSTR) Майкл Сейлор.

Наступним чинником, який дасть поштовх до зростання, буде халвінг, запланований на квітень 2024 року. Але наразі невідомо, скільки часу знадобиться, щоб біткоїн спіймав висхідний тренд. Історія показує, що потрібно принаймні пів року для адаптації.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що невідома "крипта" злетіла в ціні після слів Ілона Маска та розповідав, чим мільярдер вразив ринок. Також ми повідомляли, скільки криптовалюти задекларували українські чиновники у 2022 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.