Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Вперше з 2021 року: що сталося з біткоїном та як це вплине на інвесторів

Пояснюємо, що зараз відбувається з курсом біткоїна та які прогнози щодо майбутнього криптовалюти

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Біткойн за минулий рік зріс у ціні на 156%

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

14 лютого 2024 року, напевно, був одним із найщасливіших днів для тих, хто володіє біткойном. Усе тому, що цього дня курс біткойна – найпопулярнішої криптовалюти у світі, перетнув позначку в 51 тисячу доларів за один BTC.

Про це свідчать дані криптобіржи Coindesk.

Востаннє біткоїн торгувався на такому рівні понад три роки тому – у грудні 2021-го. Капіталізація криптовалюти відтоді теж перебуває на рекордних показниках. Так, станом на зараз її рівень сягнув 1 трильйона доларів. Обсяг торгів біткоїна за останню добу – майже 40 мільярдів доларів.

14 лютого вартість біткойна перетнула позначку у 51 тисячу доларів
14 лютого вартість біткойна перетнула позначку у 51 тисячу доларів
Фото: скриншот

На думку фахівців, біткойна зростає на фоні пом'якшення грошової та кредитної політики з боку Китаю. Тож покупки активів, зокрема й криптовалюти, збільшуються. Експерти навіть прогнозують, що біткойн поб'є свій історичний рекорд у 69 тисяч доларів. Такий показник зафіксували у листопаді 2021 року.

Що буде з біткойном далі

Інженер-програміст і спізасновник криптовалюти Dogecoin Маркус Тілен вважає, що біткоїн має шанси вирости до 52 тисячі доларів у лютому. Попередні прогнози експерта справдилися: він передбачив дорожчання до 48 тисяч доларів, коли флагман торгувався за 40 000 доларів, визначивши критичний рівень для прориву ціни.

Та якщо врахувати історичні дані та статистичну похибку, то існує ймовірність, що BTC продемонструє позитивну прибутковість із середнім показником +8% в останній місяць зими. У це дійсно можна повірити, якщо зважати на подолання чергової межі та бичачий тренд лютого, зростання котирувань видається правдивим.

І причини для зростання курсу біткойна більш ніж достатньо. На це повпливає, зокрема, майбутній халвінг (у квітні) та приплив інституційних інвесторів. Як каже ринковий стратег LMAX Group Джоел Крюгер, саме широке впровадження біткоїнів буде найважливішим фактором прориву.

Наразі багато учасників ринку ще не користуються ETF, оскільки існує потреба в ретельній перевірці. Тож наразі потенційні вкладники чекають, коли відбудеться справжнє розблокування цифрових активів.

Хто з українських чиновників має найбільше крипти

Найбільше біткойнів у депутата з Одеської обласної ради Микити Кузькевича. Він є власником 121 BTC, тобто понад 195 мільйонів гривень. Однак він не єдиний серед тих, хто слідує трендам та збирає криптовалюту. Детальніше про це читайте у нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, як Ілон Маск сприяв популярності невідомій крипті. Також ми писали, що мільярдер назвав курс криптовалюти на 2024 рік.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.