Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Додаткові виплати на дрова: як українці можуть отримати допомогу

Розповідаємо, як отримати додаткову допомогу на придбання твердого пічного палива та який її максимальний розмір

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати додаткові виплати на тверде паливо

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Для того, щоб менше сплачувати за житлово-комунальні послуги українці можуть оформити державну субсидію, а громадяни, які проживають у приватних будинках та опалюють їх дровами, можуть отримати додаткову допомогу на придбання твердого пічного побутового палива.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

В Україні було запущено експериментальний проєкт, який повинен дати додаткову підтримку населенню на придбання твердого пічного палива в опалювальний сезон з 1 жовтня 2023 року по 30 квітня 2024 року.

"Якщо вашій родині вже призначено житлову субсидію на придбання твердого пічного палива і ви надали згоду на передачу та обробку своїх персональних даних, вам може бути надано додаткову підтримку на придбання твердого пічного побутового палива", — зазначають фахівці Пенсійного фонду.

Виплати на тверде пічне паливо надається за умови, що домогосподарство не має інших можливостей для опалення, у житловому приміщенні відсутнє централізоване теплопостачання чи аналогічні газові комунікації. Розмір такої допомоги розраховується індивідуально, але вона не може бути більшою як 16 234 гривні.

"Додаткова підтримка одержувачам пільг та житлових субсидій на придбання твердого пічного побутового палива може бути здійснена не більше одного разу протягом строку дії експериментального проєкту", — наголосили у ПФУ.

Що потрібно для призначення субсидії

Українці, які хочуть оформити субсидію, заповнити та подати відповідну заяву, а також надати такі документи:

  • копія договору про реструктуризацію боргу з оплати послуг ЖКГ;
  • орендний договір (для мешканців орендованого житла) або право власності на житло;
  • номери особових рахунків;
  • паспортні дані всіх членів родини;
  • документи про характеристики житлового приміщення;
  • документи про прописку кожного члена родини;
  • довідка про доходи всіх членів сім'ї;
  • довідка ВПО (для переселенців).

Не всі перераховані документи можуть запросити при призначенні субсидії, але краще їх мати при собі. Рішення про призначення субсидії приймається протягом 30 днів.

Раніше ми писали, які зміни відбудуться з субсидіями у 2024 році, а також чому українцям не варто зволікати та оформлювати субсидію вже зараз.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.