Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Момент істини: коли та як передати показники лічильника газу

Памʼятайте, що також регулярно ви повинні проводити й повірку лічильника по блакитному пальному

Фото: pexels, УНАН. Колаж: Pro Гроші

Громадяни повинні передавати показники лічильника

Фото: pexels, УНАН. Колаж: Pro Гроші

Українці повинні щомісяця передавати показники газу та інших лічильників. Все для того, аби отримувати в майбутньому точно суми в платіжках. Однак це необхідно робити правильно та вчасно.

Про це пише Нафтогаз.

Коли подавати показники

Необхідно це зробити у певні дати кожного місяця, а саме з 1 по 5 число. Однак памʼятайте про те, що ви також платите й за транспортування газу. Там є фіксована ціна, яка нараховується автоматично.

Для того, аби зафіксувати коректні дані необхідно записати число без урахування значень червоним кольором і цифр після коми.

Як подавати показники лічильника

Це необхідно робити так:

  • передавати свідчення оператору ГРМ (облгазу);

  • на сайті або у чат-боті облгазу;

  • зателефонувавши в контакт-центр облгазу.

Однак памʼятайте, що також регулярно ви повинні проводити й повірку лічильника газу. Це необхідно робити раз на два роки. Коли ви розумієте, що цей термін вже настав, то повинні звернутися до постачальника та замовити відповідну послугу. Однак у цьому випадку теж існують винятки. Йдеться про тих людей, які живуть на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, що наразі у "Нафтогазу" вартість кубометра газу складає 7,96 гривні.

Як економити на газу, аби платіжки були меншими

Ось декілька порад для вирішення цієї ситуації:

  • Утеплення будівлі. Забезпечте достатнє утеплення стін, підлоги та даху, щоб зберегти тепло в приміщенні. Це дозволить зменшити витрати на опалення.

  • Встановлення енергоефективного обладнання. Розгляньте можливість встановлення енергоефективного опалювального обладнання, такого як конденсаційні котли або енергоефективні радіатори.

  • Регулярне обслуговування обладнання. Виконуйте регулярне технічне обслуговування опалювального обладнання, щоб забезпечити його оптимальну роботу.

  • Правильне використання терморегуляторів. Встановіть програмовані терморегулятори на батареї, щоб регулювати температуру в будинку відповідно до вашого розкладу.

  • Зменшення тепловтрат. Уникайте відкривання вікон і дверей на довгий час під час опалювального сезону, щоб зменшити тепловтрати.

  • Свідоме використання газових приладів. Вимикайте газові прилади, коли вони не використовуються, і уникайте зайвого використання газу для приготування їжі або нагрівання води.

Ці поради допоможуть зменшити витрати на газ і зробити платіжки меншими.

Раніше сайт Pro Гроші вже розповідав вам про те, що потрібно пам'ятати українцям під час передачі даних двозонного лічильника. А також ми зазначали для українців про те, як провести повірку лічильників води без лишніх проблем.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.