Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Відключення світла на новорічні свята: в Укренерго звернулися до українців

Розповідаємо, яка ситуація з енергосистемою України та які чутки спростували в Укренерго

Фото: Pexels, Telegram/Укренерго. Колаж: Pro Гроші

Відключення світла в Україні

Фото: Pexels, Telegram/Укренерго. Колаж: Pro Гроші

В мережі знову з'явилась інформація про можливі відключення світла на новорічні свята. Однак в Укренерго спростували подібні заяви та назвали їх фейками.

Про це повідомило Укренерго у своєму Telegram-каналі.

У відомстві переконані, що розповсюдження подібної брехні направлене на поширення панічних настроїв серед населення. Відповідні фейки почали ширитись телеграм-каналами, які сповіщають про рух російських ракет або дронів під час повітряних тривог.

"В енергосистемі профіцит через знижене споживання. Цьому сприяє плюсова температура повітря. Також традиційно в вихідні дні споживання електроенергії нижче, ніж у робочі. Тому у "Укренерго" немає жодних підстав для введення графіків відключень енергоживлення", — запевнили в Укренерго.

Де дізнатись актуальну інформацію щодо стану енергосистеми

У відомстві також закликали українців довіряти лише перевіреним та офіційним джерелам інформації.

"Не ведіться на російське ІПСО! На офіційних сторінках "Укренерго" в Facebook та Telegram щодня ми публікуємо актуальну інформацію про стан енергосистеми", — попередили в Укренерго.

Також інформацію, щодо енергопостачання українці можуть знайти в особистому кабінеті споживача або на офіційному сайті свого обленерго. У відомстві запевнили, що вони кожного ранку, завчасно, інформують населення щодо того, чи очікується сьогодні, та чи планує Диспетчерський центр "Укренерго" обмежувати споживання.

Чому у деяких споживачів можуть виникнути проблеми зі світлом

Через поспіх, в перші місяці війни, до переліку споживачів, яким не можна відключати електроенергію потрапило багато сумнівних об'єктів. Однак, в Міністерстві енергетики ухвалили рішення про скасовування списків критичних споживачів.

"Наприклад, готелі. Або якісь інші підприємства, які очевидно не виробляють тепло або не забезпечують водопостачанням населення чи бізнес. Тобто, вони не можуть вважатися критичними для держави", — повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Він також додав, що у відомстві сформують свої списки споживачів, відключення світла яким може спричинити дійсно тяжкі наслідки. Решті підприємств, які не будуть платити вчасно за електроенергію та накопичуватимуть борги, почнуть відключати світло.

Раніше ми писали, який тариф на електроенергію для населення буде діяти в Україні до кінця опалювального сезону, а також чому зростуть ціни на комунальні послуги в наступному році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.