Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Збереження тепла і грошей: прості шляхи економії газу вдома

Якщо ви будете постійно дотримуватися кількох порад, то вони вам можуть допомогти зменшити споживання комуналку за газ

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть менше платити за газ

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

З початком опалювального сезону люди почали отримувати чималі платіжки за комунальні послуги. У більшості випадків "найдорожчим" виходить саме газ. Особливо це стосується тих людей, які мають газовий тип опалення. Однак дану сировину цілком можливі економити, аби в майбутньому менше платити.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Для цього вам слід дотримуватися кількох порад

Ефективне використання тепла. Забезпечте регулярне обслуговування опалювальної системи. Переконайтеся, що радіатори чи котел працюють належним чином. Очищайте фільтри, перевіряйте наявність протікань, щоб забезпечити оптимальне функціонування системи.

Ізоляція тепла. Утеплюйте стіни та дах будинку, щоб зменшити втрати тепла. Ущільнюйте щілини та тріщини, використовуючи утеплювачі або силіконові ущільнювачі.

Регулювання температури. Знижуйте температуру опалення на кілька градусів, особливо вночі або в тих часах, коли ви залишаєте будинок. Кожен градус заощаджує енергію.

Використання енергоефективної техніки. Купуйте енергоефективні прилади та системи опалення, які споживають менше газу.

Вимкнення приладів. Вимикайте газові прилади, такі як плита та бойлер, якщо вони не використовуються. Не залишайте їх увімкненими на довгий час без потреби.

Варіанти приготування їжі. Використовуйте кришку під час готування їжі на плиті, це дозволить заощадити газ. Також, використовуйте каструлі та сковорідки, які підходять за розміром до конкретної конфорки.

Якщо ви будете постійно дотримуватися цих порад, то вони вам можуть допомогти зменшити споживання газу вдома та знизити витрати на опалення і гарячу воду протягом всієї зими.

Українцям можуть відмовити в субсидії

Раніше ми вже розповідали про те, що під час нарахування житлової субсидії враховують доходи всіх членів домогосподарства. Однак не дивлячись на це грошову допомогу призначають лише одному з родини.

Та все ж іноді бувають випадки, коли українцям взагалі можуть відмовити у допомозі. Це може статися у таких випадках:

  • якщо у власності сім'ї більше одного житлового приміщення;

  • якщо у членів домогосподарства є депозит у банку понад 100 тисяч гривень або облігації внутрішньої державної позики на суму понад 100 тисяч гривень;

  • якщо у складі сім'ї є безробітні повнолітні особи або ті, хто не оплачує ЄСВ протягом 90 днів;

  • якщо є житло площею понад 130 м² у багатоквартирному будинку або приватний будинок площею понад 230 м²;

  • якщо родина має транспортний засіб з роком випуску менше ніж 5 років або більше одного транспортного засобу з роком випуску менш як 15 років;

  • якщо в одного з членів домогосподарства є борг, внесений до Єдиного реєстру з виконавчих проваджень, терміном понад три місяці.

Більше про це читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми писали, як дізнатись про призначення допомоги на сплату комунальних послуг, а також який середній розмір житлової субсидії за підсумками жовтня в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.