Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Корисно для гаманця та країни: як розвантажити енергосистему та зекономити на світлі

Розповідаємо, як українці можуть заощадити на електроенергії та яка послуга від ДТЕК в цьому допоможе

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Як заощадити на електроенергії

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

З приходом холодів та початком опалювального сезон збільшується навантаження не лише на енергосистему України, але і на гаманці її мешканців. Люди частіше використовують бойлери та обігрівачі, які споживають багато електроенергії, а тому все більше українців задумуються як отримувати менші платіжки за світло.

Про те, як споживачі можуть заощадити на елктроенергії, розповіли на офіційній сторінці ДТЕК "Київські електромережі" у Facebook.

Експерти компанї переконані, що споживачі, які встановлять у себе лічильник "День/Ніч" можуть значно зекономити свої кошти на спожитій електриці в нічні години. Для таких українців, на світло діятиме знижка 50% з 23 години вечора до 7 ранку. В залежності від кількості спожитої електроенергії, можна заощадити:

  • 396 гривень на місяць — при умові використання 1 000 кіловат-годин;
  • 198 гривень на місяць — при умові використання 500 кіловат-годин;
  • 79 гривень на місяць — при умові використання 200 кіловат-годин.

Для зручності клієнтів, компанія пропонує комплексну послугу, яка передбачає:

  • демонтаж старого пристрою;
  • встановлення нового лічильника;
  • програмування та налаштування приладу на тариф день/ніч;
  • опломбування.

Вартість комплексної послуги залежить від обраного типу лічильника, для 1-фазного пристрою (220 В) вона становитиме 3 499 грн, а для 3-фазного лічильника (380 В) – 6 199 грн. Замовити таку послугу можна на офіційному порталі ДТЕК "Київські електромережі".

Як зменшити платіжки за світло

Зменшити витрати на комунальні послуги може будь-хто, для цього достатньо дотримуватись певних правил. На думку спеціаліста з енергоефективності Володимира Куземка, культура економії повинна стати внутрішнім сімейним стандартом для українців. А якщо в наступному місяці кожна родина використає хочаб на 1 кіловат менше електроенергії — це зменшить витрати не лише сім’ї, але й країни в цілому.

На думку експерта, зменшити свої витрати на світло можна, якщо:

  • не залишати вимкнену техніку в розетках;
  • вимикати світло, коли виходите з кімнати;
  • не забувати вимикати телевізор, перед сном;
  • використовувати режим "еко" у техніці;
  • по можливості замінити на LED-лампи звичайні.

LED-лампи звісно коштують більше, але окупаються не довше 4 місяців, а далі чиста економія.

"Лампи старого зразка, окрім того, що яскраво світять і виконують свої функції, ще й нагріваються. Ось ця додаткова енергія на нагрів – це саме те, за що ми переплачуємо. Тому сфера використання ламп розжарювання залишається досить обмеженою", — переконаний Куземко.

За словами Володимира Куземка, техніка, яка встановлена в домі відіграє не останню роль в питанні економії електроенергії. По можливості бажано переходити на сучасні пристрої, адже така техніка має кращі показники енергоефективності.

Раніше ми також пояснювали, як відкладати кошти навіть з мінімальної зарплати. Також ми розповідали про способи, завдяки яким можнаекономити бензин взимку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.