Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Наслідки обстрілів: на Київщині сотні споживачів залишилися без світла

Загалом, за інформацією Укренерго, знеструмлено понад 250 тисяч людей через сьогоднішню атаку

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Люди залишились без світла

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

2 січня через ракетну атаку з боку Росії у п'яти районах Києва відсутнє світло й відомо про низький тиск води. Також без електрики залишилась і частина Бучі.

Про це повідомляється на офіційній сторінці ДТЕК.

Наприклад, станом на зараз тимчасово немає світла в частині будинків у кількох районах, а саме:

  • Шевченківському;

  • Святошинському;

  • Голосіївському;

  • Подільському;

  • Оболонському.

"Щойно безпекова ситуація дозволить, обов'язково повернемо всім світло", – йдеться в повідомленні.


Станом на 11:30 стало відомо, що енергетики ДТЕК відновили електропостачання для 81 тисячі родин у кількох районах:

  • Бучанському;
  • Вишгородському;
  • Фастівському.

"Працюємо далі, щоб повернути світло всім мешканцям Київщини", – йдеться у повідомленні.


Також, за словами мера столиці Віталія Кличка, у деяких районах тимчасово відсутній тиск у водопровідній мережі. А от Подільському районі є влучання на територію об'єкта цивільної інфраструктури, пошкоджено газову трубу. Без електроенергії залишилася і частина будинків у Бучі. Про це повідомив мер міста Анатолій Федорук.

За його словами, котельні, свердловини, резервуари чистої води та соціальні обʼєкти розпочинають роботу на дизель-генераторах, а всі служби та ДТЕК уже працюють на місцях. Також міський голова нагадав, що у громаді діють Пункти незламності, де можна зігрітися та отримати доступ до інтернету. Їх місце розташування можна знайти за посиланням. Загалом, за інформацією Укренерго, знеструмлено понад 250 тисяч споживачів, однак наразі всі дані ще уточнюються.

Чому у деяких споживачів можуть виникнути проблеми зі світлом

Раніше ми вже писали про те, що через поспіх в перші місяці повномасштабного вторгнення до переліку споживачів, яким не можна відключати електроенергію, потрапило багато сумнівних об'єктів. Саме тому в Міністерстві енергетики тоді вирішили скасувати списки критичних споживачів.

"Наприклад, готелі. Або якісь інші підприємства, які очевидно не виробляють тепло або не забезпечують водопостачанням населення чи бізнес. Тобто, вони не можуть вважатися критичними для держави", — повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Він також додав, що у відомстві сформують свої списки споживачів, відключення світла яким може спричинити дійсно тяжкі наслідки. Решті підприємств, які не будуть платити вчасно за електроенергію та накопичуватимуть борги, почнуть відключати світло. Якщо вас зацікавила ця тема, переходьте до нашого матеріалу за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже розповідав вам про те, який тариф на електроенергію для населення буде діяти в Україні до кінця опалювального сезону, а також чому для українців можуть зрости ціни на комунальні послуги вже в новому році та скільки будемо платити надалі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.