Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Росіяни залишили українців без світла та води: де немає електрики через обстріли

Росіяни завдали удару через який постраждало обладнання однієї з підстанцій Укренерго, де наразі тривають роботи

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці залишились без світла

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Вночі, 12 лютого, російська армія завдала удару по кількох населеним пунктам України. Як наслідок – тисячі абонентів залишились без світла та водопостачання. Це стосується жителів Павлоградського району та Тернівки у Дніпропетровській області.

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

Росія завдала удару БпЛА по енергетичній інфраструктурі Дніпропетровщини. Саме через це постраждало обладнання однієї з підстанцій Укренерго. Спеціалісти одразу після закінчення тривоги почали ремонтувати пошкодження, але роботи тривають і досі. Живлення промислових споживачів відновлено, але поки що триває підключення побутових.

Без світла в Павлоградському районі залишаються близько 29 тисяч абонентів. У Тернівці наразі 10 тисяч людей без води.

"Енергетики лагодять понівечене окупантами, аби заживити інфраструктуру та домівки якнайшвидше", – йдеться у повідомленні.

Скільки далекобійних ракет у Росії

Ми вже розповідали про те, що армія ворога під час атак по території України застосовує певну кількість ракет, а саме ту, яку їхня країна може виготовити щомісяця.

"Та й з "Калібрами" питання. Застосовується доволі мало. Не можна сказати з чим це пов'язано, але "Калібрів" було за оті атаки, що казав, лише 3 застосовано 2 січня", – сказав речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Ба більше, сьогодні Росія отримує ще чимало ракет від своїх союзників. Країни забезпечують ворога необхідним на постійній основі, а ті ними надалі обстрілюють Україну. Якщо вас зацікавила ця тема, то більше про це читайте в нашому матеріалі.

Чи будуть масово запроваджувати графіки відключень

Раніше ми вже розповідали про те, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зауважив, що нашій державі вдалося подолати першу частину зими без вимушених обмежень у споживанні електроенергії. Наразі в України достатньо ресурсу, аби всі жителі були зі світлом.

Звісно, періодично трапляються проблеми через погану погоду чи обстріли, але вони місцевого характеру. Тож громадянам не варто хвилюватися за можливі масові відключення. Наразі це неактуальний сценарій, який діє лише за умови позаштатних ситуацій, запевняє спікер.

Однак не дивлячись на це, українцям і самим варто з розумом використовувати електроенергію, а також намагатися економити споживання. Це можна зробити завдяки кільком способам, які ви можете знайти в нашому матеріалі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Юрій Ігнат розповів, що може вплинути на хід війни в Україні. Також ми повідомляли, скільки літаків дальнього радіолокаційного виявлення А-50 залишилося в Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.