Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Деякі українці по-новому сплачуватимуть за газ — що і коли зміниться

Розповідаємо про зміни, які незабаром відбудуться для деяких українців та пояснюємо, що відбувається

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Хто з українців та чому по-новому сплачуватиме за газ з 1 січня

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Державна компанія "Нафтогаз" продовжує розширювати свою присутність та вплив на газовому ринку України. Так, з 1 січня 2024 року філії компанії "Газмережі", яка належить "Нафтогазу", доставлятиме "блакитне паливо" клієнтам у двох областях: Рівненській та Закарпатській.

Про це заявила пресслужба "Нафтогазу".

"Відповідні ліцензії сьогодні були видані НКРЕКП. Безперебійна доставка газу відбуватиметься для більш ніж півмільйона клієнтів", – зазначається у заяві.

Натомість ліцензії на розподіл газу АТ "Рівнегаз" і АТ "Закарпатгаз" з першого дня 2024 року вважатимуться недійсними.

Що зміниться для українців у Закарпатській та Рівненській областях

У "Нафтогазі" розповіли, що кардинальних змін для споживачів не відбудеться. Так, зміняться лише реквізити для оплати рахунків за спожитий газ, а ось особові рахунки клієнтів залишаться старими. Не змінюватимуться й тариф. До слова, клієнти "Нафтогазу" сплачують з один кубометр газу 7,99 гривні.

Більш детальну інформацію щодо розподілу та споживання газу можна отримати за номерами телефонів:

  • 066-300-2-888;
  • 098-300-2-888;
  • 093-300-2-888;

Що робити, якщо платіжка за газ загубилася

У такому випадку можна самостійно створити рахунок в особистому кабінеті або у чат-ботах GASUA у Viber чи Telegram. Якщо потрібен тільки паперовий рахунок, то роздрукувати папірець можна у терміналах EasyPay. Для цього потрібно:

  • знайти термінал;
  • у верхній частині екрана, у рядку пошуку введіть "Нафтогаз" та виберіть послугу "Нафтогаз" (рахунок на оплату);
  • введіть номер особового рахунку та прізвище клієнта;
  • система виведе на екран деталі за вказаним рахунком. Для отримання паперової версії платіжки натисніть "Друк" і заберіть рахунок під екраном термінала.

Коли потрібно сплачувати за газ

Як правило, паперові платіжки споживачі отримають 20 числа щомісяця. У "Нафтогазі" закликають клієнтів не зволікати і одразу ж сплачувати рахунок. Але деякі українці можуть робити це навіть раніше, якщо скористуються терміналами "Ощадбанку".

Тоді сплачувати за комунальні послуги, й за спожитий газ зокрема, можна з 10 числа, а комісія за операції не стягується.

Раніше сайт Pro Гроші пояснював, чи зміняться тарифи на газ з 1 січня. Також ми писали, коли можна звертатися за перерахунком субсидій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.