Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Тариф на газ з 1 січня: скільки треба буде платити за кубометр українцям

Розповідаємо, що буде з тарифами на газ найближчим часом, та як правильно передавати показники

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Тарифи на газ у січні

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

До кінця опалювального сезону вартість газу для населення залишається зафіксованою. Але незважаючи на те, що тариф на газ в Нафтогазі наразі становить 7,96 грн за кубометр, вартість пального у компаній все ж таки різна.

Редакція сайту Pro Гроші розповідає, що треба знати про тарифи на газ у січні.

Так, вартість кубометра газу у різних компаній становить від 7,7 до 9,99 грн. за кубометр. Тарифи діють до 1 травня 2024 року. В Нафтогазі блакитне паливо купують 98% українців. За бажанням можна вибирати, у кого купувати газ.

Як не отримати платіжку з помилкою

Газовики рекомендують українцям самостійно вносити показання лічильника з 28 до 5 числа щомісяця. Тож навіть якщо людина не живе в будинку і не користується газом, але і не хоче його відключати, щомісяця потрібно подавати актуальні показники лічильника.

Що може впливати на тарифи далі

Редакція сайту Pro Гроші звернулася до голови Спілки споживачів комунальних послуг України Олега Попенка, аби дізнатися, що впливатиме на підвищення тарифів у наступному році.

Експерт вважає, що накопичення боргів населення є однією з головних причин підвищення тарифів. Через те, що значна частина українців не може сплатити за комунальні послуги, збільшується заборгованість й самими комунальними компаніями.

Що буде з тарифами на комуналку в 2024 році

У коментарі сайту Pro Гроші голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко розповів, що підвищення тарифів можливе, але поки офіційних повідомлень про це не було.

За словами експерта, тарифи можуть змінитися вже після зими. Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов раніше вже анонсував перегляд тарифів на газ після завершення опалювального сезону. Є ймовірність, що може подорожчати електроенергія, особливо для промислових споживачів, що може вплинути на тарифи на гарячу воду та опалення.

Раніше ми повідомляли, коли українцям чекати на нові тарифи за електроенергію. Також ми писали, коли українці можуть звернутись по перерахунок субсидій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.