Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Газопостачання під питанням: що потрібно зробити власникам нових квартир

Розповідаємо, як українцям правильно укласти новий договір про газопостачання та які документи для цього потрібні

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Договір про газопостачання потрібно оновити

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Більшість побутових споживачів газу в Україні є клієнтами газопостачальної компанії "Нафтогаз". Нещодавно постачальник блакитного палива звернувся з важливим повідомленням до громадян, які придбали нове житло.

Про те, як правильно укласти договір про газопостачання при переїзді, повідомила пресслужба компанії на сторінці в Facebook.

В повідомленні наголошується, що для правильного оформлення нової угоди про газопостачання, громадянам потрібно дотримуватись певного алгоритму. Перше що потрібно зробити — це знайти свій ЕІС-код, який, як правило, починається з "56ХМ...". Найпростіший спосіб це зробити, переглянути платіжки за спожитий газ або його розподіл.

Далі потрібно зібрати пакет необхідних документів. Шаблон заяви та згоди співвласника українці можуть знайти на сайті компанії gas.ua. Повний набір документів має такий вигляд:

  • заява на приєднання;
  • договір співвласника, якщо житло є власністю двох чи більше власників;
  • індивідуальний податковий номер;
  • паспорт (документ, що засвідчує особу);
  • документ, де міститься підтвердження права власності на житло.

Куди та як подати документи

Для клієнтів Нафтогазу є декілька способів передати необхідні документи до компанії, а саме:

  • особисто звернутися з оригіналами документів, окрім заяви, у найближче відділення банку;
  • надіслати фото документів на електронну пошту [email protected];
  • надіслати копії документів поштою на адресу "ТОВ "ГК "Нафтогаз України".

Фінальним етапом є перевірка оновлених даних. Для цього споживачеві потрібно дочекатись наступного паперового рахунку за спожите блакитне паливо або звірити дані в особистому кабінеті на сайті my.gas.ua.

Чому важливо вчасно подавати показники лічильника газу

Українцям потрібно кожного місяця подавати актуальні показники лічильника газу до компанії, яка займається постачанням блакитного палива, навіть якщо в помешканні ніхто не проживає та не користується газом. Якщо цього вчасно не зробити, в платіжках можуть з'явитись зайві суми.

"Якщо цього не зробити, оператори ГРМ (міськ- або облгаз) можуть нарахувати обсяг спожитого газу на основі планового щомісячного об’єму споживання", — попереджає пресслужба компанії.

Тому, навіть якщо показники лічильника не змінились, все одно потрібно їх передати газопостачальній компанії. Таким чином ви уникнете можливих зайвих нарахувань та проблем з рахунками.

Раніше ми писали, як українці можуть покращити тепловіддачу радіаторів в домі та зменшити витрати на опалення, а також яку нову послугу пропонує Нафтогаз українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.