Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Третю платіжку за газ отримають не всі: про що варто знати власникам приватних будинків

Розповідаємо, як проводиться технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж в приватному секторі

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нові платіжки за блакитне паливо

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Питання технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж активно обговорюється в суспільстві останнім часом. Мешканці багатоповерхівок автоматично будуть отримувати нову платіжку за блакитне паливо. Але ситуація в приватному секторі дещо відрізняється.

Про те, чи будуть отримувати нові платіжки мешканці приватних житлових будинків, повідомили на сайті ГазПравда.

Додаткових платіжок за технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж громадянам, які проживають в приватних будинках, чекати поки що не варто. Оператори газорозподільних мереж запевняють, що тарифи на доставку газу не включають в себе вартість технічного обслуговування внутрішніх газових мереж будинків.

Фактично оператори переклали відповідальність за стан внутрішніх мереж приватних будинків на їх власників. Проведення технічного обслуговувавння, в такому випадку, відбувається на договірній основі з будь-якою сертифікованою організацією, яка надає відповідні послуги, а оплачуються вони за рахунок власників будинків.

Однак, для приватних житлових будинків, форму договору все ще не визначено. Саме тому він повинен бути підписаний обома сторонами та укладається за власним бажанням.

Які вимоги до власників приватних будинків

Процедура надання послуг з технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж приватних будинків дещо відрізняється від тієї, яку проходять власники багатоповерхівок. Громадяни, які проживають в приватному секторі повинні:

  • самостійно обрати виконавця для робіт з техобслуговування газових труб;
  • добровільно підписати договір про надання відповідних послуг.

При наявності такого договору власник приватного будинку може вимагати проведення обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж, а також, на його основі, проводити оплату отриманих послуг.

Раніше ми писали, як українцям правильно укласти новий договір про газопостачання, а також чому важливо вчасно передавати показники газового лічильника.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.