Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

З субсидією виникнуть проблеми? Чи призначать допомогу після виплат на поховання

Розповідаємо, що треба знати про отримання субсидії, якщо скористатися державними виплатами на похорони

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші.

Що буде з субсидією, якщо отримали допомогу на похорон

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші.

Українці мають право отримують фінансову допомогу на поховання померлої людини від держави. Багатьох громадян цікавить, чи впливають виплачені кошти на призначення субсидії.

Відповідь на це питання надали у пресслужбі Пенсійного фонду.

Отже, як пояснили у держструктурі, фінансова виплата, яку громадяни отримують на похорон, не враховується в середньомісячний дохід сім'ї під час призначення субсидії.

У Пенсійному фонді пояснили, що у такому разі діє пункт 7 Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для всіх видів державної соціальної допомоги. Норму затвердив Кабмін України у своїй постанові №632 від 22 липня 2020 року.

Зазначимо, що у цій постанові також визначені й інші доходи домогосподарств, які держава не враховую, коли сім'я звертається за призначенням субсидії:

  • частина допомоги при народженні дитини, виплата якої проводиться одноразово;
  • частина допомоги при усиновленні дитини, виплата якої проводиться одноразово;
  • одноразова винагорода жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня";
  • державна соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях;
  • допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
  • допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам і так далі.

Чи зміняться субсидії у 2024 році

Нещодавно перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак.розповіла, яких змін варто очікувати українцям, які отримують від держави субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Так, за її словами, у 2024 році планується збільшення видатків на ці виплати.

"Не плануємо скорочувати фінансування субсидій, навпаки, на 2024 рік уряд передбачив, що потрібно збільшити видатки на житлово-комунальні субсидії. Це є у державному бюджеті", – розповіла перша заступниця міністра.

Вона охарактеризувала субсидії як найбільш "живим" інструмент соціальної підтримки. Він миттєво реагує, якщо змінюються якісь показники.

З якої причини деяким українцям загрожує позбавлення субсидії

Це може спіткати родину з 18-річною особою, якщо остання перебувала за кордоном понад 60 днів в період, за який враховуються доходи для призначення субсидії. Через домогосподарство можуть відмовити в виплатах.

Раніше ми писали, коли українці можуть звертатися за перерахунком субсидії. А ще ми пояснювали, хто з українців може не платити за комуналку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.