Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Наслідки чергового обстрілу: хто з українців залишився без світла та тепла

Енергетики візьмуться до роботи, аби відновити електроенергію та теплопостачання, щойно дозволить безпекова ситуація

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці залишились без світла

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Російська армія вчергове обстріляла територію України у середу, 7 лютого. Масована атака відбулася зранку. Уже є чимало постраждалих людей, а також наслідків. Наприклад, без світла залишились жителі Дніпровського району в столиці.

Про це повідомляє ДТЕК.

Через обстріл росіян у Києві відбулось аварійне відключення світла. Сталося це саме в Дніпровському районі. Як наслідок, частина жителів залишилась взагалі без електропостачання. Також відомо, що через атаку в деяких районах проблеми з водопостачанням.

"Щойно дозволить безпекова ситуація, енергетики оглянуть обладнання, з'ясують причини та зроблять все можливе, щоб якомога швидше повернути світло. Бережіть себе. Вірте в енергетиків та ППО", – йдеться у повідомленні.

Відомо і про пошкоджену магістраль теплопостачання на лівому березі столиці. Там наразі фахівці зʼясовують масштаби й після цього вже невідкладно розпочнуть ремонтні роботи.

Також про пошкодження відомо у Миколаївській області. Там через атаку пошкоджено близько 20 житлових будинків, а також газову та водопровідну мережу. Але комунальники вже ліквідовують наслідки.

У Харкові також було влучання, але у нежитлову інфраструктуру. Більше інформації станом на зараз поки немає.

Чи можуть не врахувати надані клієнтами показання

Раніше ми вже розповідали про те, що постачальник електроенергії запевняє, що такі ситуації вкрай рідкісні. Дані непорозуміння можуть виникнути:

  • у разі, якщо клієнт випадково ввів показання менші за дійсні;

  • якщо працівники оператора системи розподілу під час контрольного зняття показань лічильника зафіксували дані, які відрізняються від тих, що передав клієнт.

"Передавайте лише реальні показання. Не варто їх зменшувати або збільшувати, оскільки це може призвести до нарахувань, які не будуть відповідати вашим очікуванням", – підкреслили експерти в компанії Yasno. Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації читайте тут.

Як можна залишитися без світла, якщо борги відсутні

Без світла можуть залишитися споживачі, які:

  • ігнорують рахунки та користуються електрикою у гаражних кооперативах;

  • мають заборгованість за невраховану енергію (якщо факт крадіжки доведено);

  • займаються підприємницькою діяльністю (мова про побутових споживачів).

На додаток, залишитися без світла ви можете навіть у тому випадку, якщо ви вчасно сплачували рахунки, але перешкоджали контролерам, які фізично хочуть перевірити лічильник. Більше про це читайте тут в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, як і коли в Україні почнуть дорожчати тарифи на комунальні послуги. Також ми писали, як можуть змінитися тарифи на водопостачання.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.