Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Рік Bitcoin? Який рекорд підкорився криптовалюті та що буде далі

Вартість найпопулярнішої криптовалюти перевищила рекордний показник, який фіксували ще у листопаді 2021 року

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Bitcoin встановив новий абсолютний рекорд

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Криптовалюта Bitcoin (BTC) у 2024 році продовжує встановлювати усі можливі та неможливі рекорди. Так, 5 березня курс перевищив позначку у понад 69 208 доларів, перевищивши історичний максимум, який був встановлений у листопаді 2021 року — 68 999 доларів.

Про це свідчать дані криптобіржі CoinDesk.

"Ціна BTC встановила рекорд, піднявшись вище 69 000 доларів на криптовалютній біржі Coinbase. Цей рівень перевищує вартість від 10 листопада 2021 року", – йдеться у повідомлені.

У виданні Reuters тим часом пов'язують стрімке зростання BTC з тим, що криптовалюту активно скуповують спотові фонди ETF з дозволу американського уряду.

Так, головний економіст Equiti Capital Стюарт Коул каже, що криптовалютою зараз замінюють золото, оскільки ринки прагнуть отримати додатковий захист від зростання процентних ставок.

"Тож не дивно, я думаю, що коли ви бачите зростання ціни на золото, криптовалюти також зростають", — пояснив він.

Аналітики ж зазначають, що успіх BTC зараз би ніхто б не обговорював, якби не так званий халвінг – процес, який відбувається кожні чотири роки, коли швидкість випуску токенів, а також винагороди майнерам скорочуються вдвічі.

Так, майнери можуть добути лише 21 мільйон біткоїнів, причому 19 мільйонів монет вже видобуто.

Курс Bitcoin у 2024 році може перетнути позначку у 70 тисяч доларів

Вище ми вже згадували, про історичний максимум криптовалюти у листопаді 2021 року, коли вартість циврових грошей склала 69 тисяч доларів. Однак аналітики переконані, що цього року вартість BTC досягне нового абсолютного рекорду.

Bitcoin вже випередив рубль за рівнем капіталізації та наздоганяє швейцарський франк

Наприкінці лютого 2024 року ринкова капіталізація криптовалюти становила 1,2 трильйона доларів, тоді як капіталізація російського рубля перебувала на рівні 1,! трильйона доларів. У рейтингу валют світу Bitcoin наразі поступається швейцарському франку, капіталізація якого — 1,29 трильйона доларів.

Чому Європейський центробанк сумнівається, що у криптовалюту варто інвестувати

Попри те, що Bitcoin продовжує збагачувати своїх інвесторів, в Європі досить сторожко ставляться до існування криптовалюти. Так, Ульріх Біндсайл, який очолює підрозділ ринкової інфраструктури та платежів ЄЦБ та радник Юрген Шааф вважають, що інвестувати у криптовалюту — небезпечний план, оскільки різке зростання вартості після запуску спотових ETF є "швидкоплинним сплеском емоцій".

Раніше ми розповідали, скільки криптовалюти є у чиновників з України. Також ми писали, як Ілон Маск допоміг здорожчати невідомій "крипті".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.