Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Допомогу отримають не всі: чому деяким українцям можуть відмовити в субсидії

Розповідаємо, чому деякі українці можуть втратити субсидію та чому можуть відмовити в її призначенні

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деяких українців можуть позбавити субсидій

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Доходи деяких українців не дозволяють їм самостійно сплачувати платежі за комунальні послуги в повному обсязі. Для таких громадян держава призначає спеціальну допомогу — субсидію. Така допомога надається якщо витрати на комунальні послуги перевищують 15% середньомісячного загального доходу домогосподарства.

Про те, чому деякі українці можуть втратити субсидії, розповіла представник Пенсійного фонду України.

Перш за все, субсидію можуть скасувати якщо у громадянина наявний борг за комунальні послуги, який був накопичений протягом трьох місяців, а розмір заборгованості перевищує 680 гривень. Для того, щоб виплати поновили потрібно повністю погасити борг або укласти договір про його реструктуризацію з постачальником послуг.

Як отримати субсидію в орендованому помешканні

Право на призначення допомоги на сплату комунальних послуг мають не лише власники нерухомості, а й орендарі, але їм для отримання субсидії потрібно надати необхідні документи. Мова йде про договір оренди. Якщо особа не зареєстрована в житловому приміщенні, але фактично проживає в ньому та має документ, який це підтверджує, вона може претендувати на призначення виплат.

Правила призначення житлових субсидій для внутрішньо переміщених осіб дещо змінились, тепер, для отримання виплат, не обов'язково мати договір оренди. Для призначення субсидії таким громадянам достатньо надати документи, що підтверджують їхнє фактичне проживання за вказаною адресою.

Чому можуть відмовити в призначені субсидії

До переліку підстав, через які можуть відмовити в державній допомозі на сплату комунальних послуг, входять:

  • якщо є автомобіль, випущений менш як п'ять років тому, або два і більше авто, випущених менше як 15 років тому, однак вимога не стосується мопедів та велосипедів;
  • якщо є повнолітній член родини, ніде не навчається і не працює;
  • якщо є депозит розміром більш як 100 тисяч гривень;
  • якщо не повернули зайві кошти, отримані по субсидії;
  • якщо площа квартира — більш як 130 квадратних метрів, а будинку — більш як 230 квадратних метрів;
  • якщо хтось з членів домогосподарства має борг за аліментами три місяці й більше.

При призначенні субсидій в Україні враховують сукупний дохід всіх членів домогосподарства, наявність заборгованості та житлову площу.

Раніше ми писали, якою буде державна допомога на сплату комунальних послуг у наступному році, а також що впливає на розмір субсидій в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.