Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Відключенням світла не налякати: як підготуватись до блекауту

Розповідаємо, як громадяни України можуть підготуватись до тривалих відключень електроенергії

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Підготовка до блекауту

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Можливість довготривалих відключень світла в Україні все ще зберігається, адже ворог не полишає спроб пошкодити критичну інфраструктуру нашої держави.Саме тому громадянам рекомендують мати в наявності певні речі на випадок відсутності електроенергії.

Про те, як підготуватись до можливих відключень світла, розповідає редакція сайту Pro Гроші.

Українцям варто заздалегідь подбати про ряд речей, перш за все — це освітлювальні прилади. Найкраще для цього підійдуть ліхтарики з запасом батарей та звичайні свічки. Також бажано мати такі речі:

  • переносний зарядний пристрій. Він стане у пригоді, для роботи мобільного телефону та інших пристроїв, які можуть бути корисними у випадку надзвичайної ситуації;
  • запас їжі. Найкраще мати консервовану їжу або ту, яку можна зберігати без холодильника;
  • медичні засоби та ліки. Важливо мати при собі необхідні ліки та невелику аптечку, щоб при необхідності надати першу медичну допомогу;
  • газова плита або кемпінгова плитка.Вона знадобиться для приготування їжі, якщо відключення триватиме довше, ніж кілька годин;
  • запас води. Можна запастися пляшками з водою або накопичувати воду в баках;
  • радіоприймач на батарейках. Це дозволить стежити за новинами та мати доступ до інформації про ситуацію у місті.

Про що варто пам'ятати українцям

Перш за все потрібно скласти детальний план дій на випадок тривалих відключень світла. Зібрати необхідні запаси на випадок надзвичайних ситуацій, регулярно їх перевіряти та за необхідності оновлювати.

Також спеціалісти не рекомендують користуватись свічками без нагляду, адже відкрите вогнище в приміщенні — це джерело підвищеної небезпеки. А ще, всі необхідні речі потрібно зберігати в легкодоступному місці, щоб в разі потреби швидко знайти необхідні запаси.

Чи будуть впроваджувати планові відключення електроенергії в Україні

За словами фахівців, зараз в Україні відсутні обмеження в електропостачанні, а це означає, що українські споживачі можуть користуватись електроенергією в повному обсязі.

"Дефіциту електроенергії не зафіксовано та не передбачається на поточну добу. Ситуація контрольована. Енергосистема збалансована", — запевняють енергетики.

Саме тому, підстав до запровадження планових відключень світла в Україні на разі немає.

Раніше ми писали, чи зміняться тарифи на комунальні послуги у 2024 році, а також які процеси відбуваються в енергосистемі України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.