Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українцям загрожує блекаут? Про які труднощі попередили в Укренерго

Енергетики закликають населення України ефективно використовувати електроенергію та зменшити її споживання

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українців закликали зменшити споживання електроенергії

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українська енергетична система стоїть перед викликами та ризиками, які можуть призвести до напружених тижнів. Це пов'язано зі зниженням температури повітря.

Про це повідомив очільник правління "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону.

Кудрицький попередив населення про те, що наступні два тижні стануть ключовими та потенційно ризикованими, особливо в разі раптового настання морозів. За його словами, це може створити додаткове навантаження на енергосистему та призвести до серйозних викликів для стабільності електропостачання в країні.

"Мова про два наступні тижні, які будуть потенційно ризикованими, якщо вдарять морози. Адже дасть додаткове навантаження на енергосистему", – наголосив Володимир Кудрицький.

Одним із факторів, які можуть погіршити ситуацію, є попередження українських захисників щодо можливих атак на критичну інфраструктуру з боку російських загарбників. За їхніми словами, зима 2023-2024 може бути важчою, оскільки Росія не змінила свої плани та продовжує демонструвати агресивні наміри щодо української інфраструктури.

У зв'язку з цим українців закликають ефективно використовувати електроенергію та приймати заходи для зменшення її споживання. Це допоможе уникнути дефіциту та забезпечити стабільність електропостачання.

"Ми не закликаємо до повного аскетизму, але необхідно розумно подивитися, де можна заощадити електроенергію в цей період, щоб системі було легше справлятися з підвищеним навантаженням", – додав Кудрицький.

Чому в Україні може виникнути блекаут

Україна готувалася до можливих масованих обстрілів з боку Росії ще з влітку. Однак, попри всі заходи, відключення електроенергії все ж можуть відбутися. Міністр енергетики Герман Галущенко озвучив дві причини. За його словами, населення може залишитися без світла через:

  • масовані удари;
  • стихійні лиха.

При цьому він підкреслив, що Україна готова до найсуворіших погодних умов. Однак, складні погодні умови в різних регіонах країни можуть спричинити відключення через пориви електроліній.

Раніше ми повідомляли, що в Україні знеструмлено сотні населених пунктів. Також ми писали, в Україні добудують найбільшу ВЕС Східної Європи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.