Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Залишаться сухими та готовими до зими: як зберігати дрова весною

Розповідаємо, що варто знати про зберігання дров навесні та як забезпечити найкращу ефективність опалення таким паливом

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Що варто знати про зберігання дров весною

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Багато українців опалюють свої будинки використовуючи як паливо дрова. У таких людей підготовка до опалювального сезону розпочинається задовго до приходу холодів, адже потрібно заготовити необхідну кількість сировини.

Про те, як правильно зберігати дрова навесні, розповідає редакція сайту Pro Гроші.

Зберігання дров навесні вимагає особливої ​​уваги, адже необхідно забезпечити їх сухість і запобігти псуванню. Перш за все потрібно підібрати правильне місце, воно повинно бути сухим та добре вентильованим. Потрібно подбати про захист дров від прямих опадів, але при цьому місце для зберігання повинно бути відкрито для вітру, що сприяє природному сушінню дров. Також слід подбати про:

  • підняття над землею — це допоможе запобігти вбиранню вологи з ґрунту та захистити дрова від комах. Рекомендується зберігати їх на піддонах або на стелажах, піднятих над землею;
  • правильне укладання — не менш важливе, складайте дрова так, щоб між ними були невеликі проміжки для повітря, що сприяє їх сушінню і запобігає розвитку грибка та плісняви. Також краще не створювати занадто високі чи нестабільні стоси;
  • накриття — дрова, які зберігаються на відкритому повітрі, накрийте зверху вологостійким матеріалом, залишаючи сторони відкритими для вентиляції. Переконайтеся, що покриття не торкається дров безпосередньо, адже повітря повинно вільно циркулювати.

Як покращити ефективність опалення дровами

Для кращої енергоефективності варто опалювати будинок сухими дровами, тому за можливості перевірте вологість дров перед використанням. Ідеальна вологість для спалювання — менше ніж 20%. Це допоможе забезпечити ефективне горіння та мінімальну кількість диму.

Окрім того, краще щоб старі дрова використовувалися першими, мінімізуючи ризик їх псування, а щоб уникнути проблем з комахами та іншими шкідниками — намагайтеся не зберігати дрова впритул до житлових будинків та регулярно оглядайте їх на предмет ознак зараження.

Дотримуючись цих рекомендацій, ефективність зберігання дров навесні значно збільшиться та забезпечить їх готовність до використання в холодну пору року.

Раніше ми писали, як отримати додаткову допомогу на придбання твердого пічного палива, а також чому найкращим періодом для заготівлі дров вважається зима.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.