Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Чекати відключень світла? В Україні припинили працювати два енергоблоки ТЕС

У Міністерстві енергетики повідомили, чи спостерігається дефіцит електроенергії

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні два енергоблоки ТЕС вивели на аварійний ремонт

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Україна стикнулася із тимчасовим виведенням в аварійний ремонт двох блоків генеруючого обладнання на тепловій електростанції (ТЕС). Крім того, один блок знаходиться у резерві. Чи будуть енергетики через це вимикати світло населенню?

Відповідь на це питання дали у Міністерстві енергетики.

Згідно з їхнього повідомлення, українцям не варто перейматися через цю проблему. Оскільки система збалансована, і дефіциту електроенергії в енергосистемі немає.

У разі потреби блок ТЕС у резерві може бути введений в роботу, щоб забезпечити стабільність енергопостачання. Зараз не планується проведення планових відключень світла, і ситуація залишається під контролем.

"Стабілізаційні графіки відключень не застосовуються", – йдеться в повідомленні.

Українців закликали економити електроенергію


Енергетики закликають громадян економно використовувати електроенергію в піковий час, особливо з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00. Це сприятиме уникненню надмірного тиску на енергетичну систему під час пікових навантажень.

Київська міська держадміністрація раніше надала інформацію про енерговитратність різних побутових електроприладів. Найбільше енергії споживає електрична плита – від 4 до 8 кВт. Також серед енерговитратних приладів вказані:

  • калорифери;
  • кондиціонери;
  • бойлери;
  • масляні обігрівачі.

Громадянам рекомендується бути обережними при використанні цих приладів, особливо в пікові години.

Згідно з вказівками влади, нормативне навантаження на квартиру повинно становити 5-10 кВт. Це дозволяє одночасно використовувати кілька приладів, але важливо розподіляти навантаження розумно, уникаючи одночасного включення великої кількості електроприладів.

Як Україні вдасться уникнути відключень світла взимку


Українська енергосистема, попри холодну погоду, продемонструвала стійкість. Однак, морози прогнозуються до березня, а можливі ракетні атаки можуть ускладнити ситуацію. Голова Укренерго Володимир Кудрицький розповів про плани влади, які допоможуть уникнути відключень світла.

За його словами, можливі кілька холодних періодів до березня, коли можлива атака ворога на енергетичну систему. В разі дефіциту електроенергії передбачено екстрені заходи: звернення до європейських партнерів за допомогою та відключення світла у промисловості. Населення буде останнім, кого відключатимуть.

Раніше ми повідомляли, що в одній з областей України попередили про планові відключення світла. Також ми писали, що у Кабміні розповіли про серйозну проблему, яка може викликати перебої з електроенергією.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.