Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українці можуть менше платити за газ: яку знижку пропонує Нафтогаз

Розповідаємо, як українці можуть заощадити на оплаті за блакитне паливо та яким вимогам потрібно відповідати для отримання знижки

Фото: УНІАН, Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Як заощадити на оплаті газу

Фото: УНІАН, Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Більшість побутових споживачів газу в Україні обслуговуються у компанії "Нафтогаз". Саме тому 98% українців отримують блакитне паливо по фіксованому тарифу — 7,96 грн за кубометр. Однак, якщо дотримуватись певних вимог, можна платити ще менше.

Про те, як українці можуть заощадити при сплаті за газ, повідомили на сайті компанії.

Споживачам, які обслуговуються у регулятора "Нафтогаз", доступна додаткова знижка у розмірі 1% від загальної суми в платіжці за блакитне паливо, але щоб її отримати потрібно дотримуватись певних умов.

По-перше, у клієнта компанії не повинно бути боргів за газ, а ще він повинен вчасно сплачувати рахунки за блакитне паливо, тобто не пізніше 15 числа кожного місяця.

"Платіть за спожитий газ вчасно. Кожна виплачена гривня – це стабільне забезпечення блакитним паливом українців та сплачені податки на підтримку економіки нашої країни", — наголошують в компанії.

Знижку споживачеві нараховують на наступний місяць після своєчасної оплати за спожите блакитне паливо, а отже вираховується вона з наступної платіжки.

Яку знижку можуть отримати українці

Оскільки розмір знижки напряму залежить від суми в платіжці, вона розраховується індивідуально для кожного споживача. Все залежить від кількості спожитих кубометрів газу за місяць.

Відповідно, якщо людині нарахували за блакитне паливо 300 гривень, вона може розраховувати на 3 гривні знижки. Сума здається незначною, але для великих домогосподарств або на довгій дистанції можна заощадити значну кількість сімейного бюджету.

Кому з українців потрібно сплачувати за розподіл газу по-новому

Ліцензію облгазу у Тернопільській області було зупинено, а тому, відтепер, розподілом газу в регіоні займатиметься ТОВ "Газорозподільні мережі України", яка входить у структуру НАК "Нафтогаз України".

Уже в лютому 2024 року послугами Нафтогазу користуватимуться майже 200 тисяч українців та понад дві тисячі юридичних осіб. Відповідно жителям Тернополя та області потрібно буде сплачувати за розподіл газу за новими реквізитами:

  • код за ЄДРПОУ 45267535;
  • МФО 338545;
  • одержувач Тернопільська філія ТОВ "Газорозподільні мережі України";
  • п/р UA893385450000026036300185643.

При цьому у Нафтогазі запевнили, що особові рахунки для побутових споживачів та тарифи на газ змін не зазнають.

Раніше ми писали, які зміни слід очікувати у тарифах на комунальні послуги після закінчення опалювального сезону, а також коли та як передати показники лічильника газу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.