Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Атака росіян 2 січня: українців закликали запастися водою

Через обстріли відомо про загиблих та постраждалих людей

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Люди можуть залишитися без води

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Вночі та зранку 2 січня чимало людей постраждали через масовані удари з боку росіян по Україні. Також через це у столиці деякі жителі залишилися без водопостачання та електроенергії. Зараз людей просять запасатися водою.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

За його словами, у деяких районах тимчасово відсутній тиск у водопровідній мережі. Саме тому води немає частково в кількох районах. Людей просять зробити запаси.

"Комунальні служби зараз працюють над їх відновленням", – йдеться в повідомленні.

Станом на 12:08 відомо, що у всіх районах столиці відновлено живлення об’єктів водопостачання, повідомляє КМДА.

Однак у Святошинському та Подільському районах, а також на житлових масивах Виноградар, Софіївська та Микільська Борщагівка наразі спостерігається пониження тиску водопостачання.

"Для повного запуску агрегатів і стабілізації тиску в мережі фахівцям "Київводоканалу" необхідно орієнтовно до однієї години", – йдеться у повідомленні.

Що відомо про постраждалих у Києві та наслідки

Раніше ми вже писали, що у будинку в Соломʼянському районі рятувальники деблокували 17 людей. 117 мешканців вивели з будинку. Однак пізніше стало відомо, що жінка похилого віку, яка постраждала в будинку в Соломʼянському районі, померла в кареті "швидкої". 27 постраждалих госпіталізовані.

Загалом в області через падіння уламків у місті Вишневе пошкоджено 5 багатоквартирних будинків. Організовано евакуацію людей до найближчих пунктів обігріву, з людьми працюватимуть психологи ДСНС. А ще у громадах Київщини було пошкоджено низку приватних будинків та понад 60 автомобілів. Наприклад, через падіння уламків сталася пожежа в недобудованій церкві, пошкоджено декілька підприємств, складських приміщень. Ушкоджень зазнав навіть один з обласних медзакладів.

Відомо, що 2 людини загинули (у Фастівському районі), ще 11 поранені. З них одна дитина. Всім людям зараз надається необхідна медична допомога. Більше про наслідки читайте тут.

Хто в Україні буде платити більше за воду

Ми вже розповідали вам про те, що для мешканців міста, які не мають лічильників, ціна на послугу водопостачання зросте на 37,7%. Однак вартість зросте і для тих, хто має вимірювальний пристрій — на 6,2%. Тобто, для споживачів без лічильника вартість водопостачання складатиме 19,63 грн. Українці, які його мають, будуть платити 31,15 грн.

Для порівняння, зараз споживачі, які мають вимірювальний пристрій, сплачують за водопостачання по тарифу — 29,34 грн. Водовідведення ж для споживачів без лічильника коштуватиме 39,26 грн, а з відповідним пристроєм — 50,78 грн.

Більше детальної інформації на цю тему ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми писали про зміну вартості тарифів для українців та яка послуга подорожчала найбільше, а також чи стримає мораторій ціни на комунальні послуги у новому році.

Ще ви можете прочитати про те, скільки платитимуть українці за газ з 1 січня 2024 року та чи зміняться ціни протягом року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.