Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Наслідки атаки росіянами по Україні – де тисячі людей залишились без світла

Фахівці Укренерго та ДСНС оглядають обладнання, яке постраждало, аби почати аварійно-відновлювальні роботи

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Люди залишились без світла

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Росіяни вчергове атакували міста України. Вночі, 2 лютого, вони запустили кілька безпілотників. Внаслідок обстрілу в Кривому Розі люди залишились без світла, а також є постраждалі.

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Наразі є пошкодження на одній з підстанцій НЕК "Укренерго". У місті Кривий Ріг знеструмлені побутові та промислові споживачі. Тобто, без світла залишаються більше ніж 40 тисяч абонентів.

Фахівці Укренерго та ДСНС оглядають обладнання. Аварійно-відновлювальні роботи почнуться одразу після закінчення цього процесу.

Також знеструмленими виявились дві шахти, де працювали люди. Під землею залишилися понад 100 робітників. Частину з них вже підняли на поверхню. І наразі на місці ще працюють спеціалісти.

Українців знову закликали економити світло

Раніше ми вже розповідали про те, що наразі графіки планових відключень не застосовуються в Україні. Але і досі залишається загроза знеструмлення через фізичні обриви електромереж, адже час від часу в країні панує негода.

Важливо памʼятати, що підготовка, яка велась у теплі місяці року також принесла свої результати. Завдяки цьому наразі обстріли енергетичної інфраструктури не приносять росіянам бажаного результату.

"З іншого боку, падіння температури дуже ускладнює ситуацію з точки зору генерації. Сьогодні вранці споживання було меншим за звичайне. Але важливо, щоб воно на цьому рівні – трохи нижчому звичайного для такої температури – і збереглося, тому що інакше буде дефіцит", — переконаний директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Сьогодні в Україні електроенергію споживають близько 14,5 млн громадян. Тобто, якщо кожен громадянин буде економити хоча б 1 кВт електрики, то цей вчинок буде відчутний для енергосистеми України.

"Ми маємо добрі шанси пройти зиму без відключень, але передбачити на 100% це не може ніхто. Це залежить і від кожної квартири, наскільки ми здатні організувати самі себе і трішки знизити власний рівень споживання", — зауважив експерт.

Також важливо, аби на сьогодні економили світло не лише прості люди, але й бізнес. І за словами спікера, енергетики вже ведуть відповідну роботу з великими підприємствами у цьому напрямку. Однак поки й досі за прогнозами НЕК "Укренерго", до вечора рівень споживання електроенергії різко зростає. Якщо вас зацікавила ця тема, то більше про це читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші вже розповідав вам про те, якими будуть ціни на електроенергію до кінця опалювального сезону, а також варто знати, як українців забезпечуватимуть світлом та теплом під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.