Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Є два сценарії: у яких випадках українцям загрожує блекаут

В Україні продовжують прикладати максимальні зусилля для забезпечення енергетичної стабільності та відновлення системи в разі потреби

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Міністр енергетики розповів про причини виникнення блекауту

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Україна, знаходячись в очікуванні можливих масованих обстрілів з боку Росії, ретельно готувалася до цього виклику ще влітку. Але, попри на всі заходи, масові відключення споживачів від електроенергії все ж можуть відбутися, через дві причини.

Про них розповів міністр енергетики Герман Галущенко в етері телемарафону.

Чому може відбутися блекаут

На сьогодні, як зазначив Герман Галущенко, єдиною причиною можливого відключення світла є погодні умови. При цьому він зазначив, що Україна вже готова до найсуворіших погодних умов.

"І якщо не буде масованих ударів, які матимуть драматичний вплив на енергосистему, або стихійних лих, то відключень не буде", – повідомив міністр енергетики.

Важливим аспектом, який висвітлив міністр енергетики, є складні погодні умови, які наразі спостерігаються в різних регіонах країни. Негода вирувала в Одеській, Миколаївській та Київській областях, а далі переміститься на західну частину нашої країни. Це спричиняє велику кількість поривів електроліній на Заході України, що призводить до відключень.

Міністр зазначив, що вже відновлено електропостачання в трьох областях, де раніше була стихія, проте окремі випадки залишаються в процесі ремонтних робіт. Галущенко завершив свій виступ, вказавши, що максимальна кількість ремонтних груп з різних частин України працює на Заході країни для максимально швидкого відновлення електропостачання.

Узагальнюючи, українці можуть залишитися без електроенергії через:

  • масовані обстріли критичної інфраструктури;
  • негоду.

Де вже були відключення світла через негоду

У західних областях України 2 грудня бушували снігопади, що призвели до знеструмлення багатьох населених пунктів. На сході проблеми з електроенергією виникли через обстріли російських окупантів та активні бойові дії.

Загалом без світла залишилися пів тисячі міст і сіл. Львівщина постраждала найбільше – 305 населених пунктів без електропостачання. У центральних і східних регіонах також є проблеми через обстріли та технічні несправності. Енергетики завершили ремонтні роботи, спрямовані на відновлення електропостачання в постраждалих місцях.

Раніше ми повідомляли, що енергосистема України повністю синхронізувалась з європейською. Також ми пропонуємо дізнатися, як розвантажити енергосистему та зекономити на світлі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.